Közélet

Könyvvásárlással segíthetjük a határon túli szívbeteg gyerekek gyógyulását

Könyvvásárlással segíthetjük a határon túli szívbeteg gyerekek gyógyulását

2017. január 25., szerda
Könyvvásárlással segíthetjük a határon túli szívbeteg gyerekek gyógyulását
fentrol_annyira_mas_sajttaj001kf

A Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja, Bajusz Huba készítette az album fotóit, a kiadási költségeket leszámítva minden forint a Gift of Life programon keresztül jut el a rászorulókhoz. A kötet ára 4000 forint, kereskedelmi forgalomba nem kerül.

Bemutatták a szeged Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai első olyan kötetüket, amellyel a Gift of Life programjukhoz kívánnak adományokat gyűjteni. A Gift of Life (Ajándékozz életet!) nemzetközi program hazánkban a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club koordinációjával működik. Céljuk, hogy olyan gyermekeket gyógyítsanak meg a magyarországi orvosok magas szintű tudásának és fejlett infrastruktúrájának segítségével, akiket hazájukban nem tudnak megfelelő színvonalon ellátni. A magyar rotarysták 2014 nyarától a környező országokban élő szívbeteg gyermekeken segítenek, Erdélyből és a Vajdaságból is fogadtak gyerekeket. A szegediek mellett az ország más területeinek klubjai is hozzájárulnak a gyógyítás költségeihez.

Bajusz Huba

plasztikai sebész, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club volt elnöke két hobbiba szerelmes: a repülésbe és a fotózásba. E kettőt ötvözi könyve, a Fentről annyira más… című kötet, amely hatvan látványos légifelvétel segítségével mutatja be Szegedet és környékét. Elárulta, régi hobbija a sportrepülés, korábban világbajnoki címet is nyert csapatban, több mint 30 éves múlttal rendelkezik e téren. Szintén évtizedek óta készít képeket, de miután Szeged rengeteg tehetséges alkotóval rendelkezik, akik a föld felől készítenek felvételeket, így e kedvtelést kombinálta a repüléssel. „Olyan így fotózni, mintha autót vezetnénk, s közben egy szöcskét próbálnánk lefotózni” – vallotta a rotarysta. Mindig előre eltervez mindent, hogy a lehető legjobb fényviszonyok között készíthesse el alkotásait.

Elekes Zoltán

rotarysta hozzátette, először csak a számítógép kivetítőin látták a szép képeket, de szerették volna kézzel fogható módon is bemutatni, ezért született ez a könyv. Bajusz Huba hangsúlyozta, nem volt kérdéses, hogy segíteni szeretne a művel, ezért minden haszonról lemondott, így a teljes ár fele jut a Gift of Life programnak. A kiadásárt

Hiezl József

felelt, aki villamosmérnök, de az élet úgy hozta, hogy tapasztalatot szerzett a könyvszerkesztésben és a –kiadásban is. A Bajusz Huba által készített album nem kapható kereskedelmi forgalomban, de megvásárolható szegedi üzletekben, vagy megrendelhető az interneten. A könyv ára 4000 forint. Rendelés, online vásárlás: hiezl.jozsef

gmail.com, www.konyvtarhaz.hu. Személyes megtekintés a Printker szegedi üzleteiben (Kárász utca, Maros utca).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.