Bulvár

Két tűzoltás és egy műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

Két tűzoltás és egy műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

2017. január 6., péntek
Két tűzoltás és egy műszaki mentés miatt riasztották a katasztrófavédőket

A szegedi Felső –Tiszaparton busz égett, Ruzsán a nádas kapott lángra, Bordányban pedig gázvezeték hibásodott meg - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csütörtök reggel egy helyi járatos autóbusz motorterében keletkezett tűz a szegedi Felső –Tiszaparton. A jármű utasait a sofőr leszállította, és a szegedi hivatásos tűzoltó egység kiérkezésére két darab porral oltó készülékkel eloltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt. Délután Ruzsán csaptak fel a lángok: mintegy háromhektáros területen égett nádas és aljnövényzet. A helyszínre érkező szegedi és ruzsai hivatásos egységek a ruzsai önkéntesek közreműködésével oltották el a tüzet. Pénteken, a kora hajnali órákban Bordány közelében egy föld alatt húzódó, 300 milliméter átmérőjű nyersgáz – vezeték hibásodott meg. A kiáramló gáz lakott területet nem veszélyeztetett, a szolgáltatásban nem keletkezett zavar. A ruzsáról és szegedről érkezett hivatásos tűzoltó egységek folyamatosan mérték a kialakult gáz – koncentrációt, és egy vízsugárral kötötték le a kiáramló gázt a meghibásodás elhárításának ideje alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.