Közélet

Főorvos: a jövő héten is emelkedhet az influenzások száma

Főorvos: a jövő héten is emelkedhet az influenzások száma

2017. január 26., csütörtök
Főorvos: a jövő héten is emelkedhet az influenzások száma
influenza_jarvany_beteg

Az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa szerint a jövő héten is emelkedni fog az influenzás megbetegedésben szenvedők száma.

Molnár Zsuzsanna

az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, egy héttel korábban országos átlagban megduplázódott a betegszám, volt, ahol csak 20 százalékkal regisztráltak több beteget, de Heves megyében négyszer többen kapták el a betegséget, mint egy héttel korábban. A főorvos kiemelten fontosnak nevezte a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztást, mivel januárra a szervezet a vitaminhiány miatt veszít a vírusokkal szembeni ellenálló-képességéből. Emellett a megfelelő öltözködésre is felhívta a figyelmet, mivel egy meghűlés kedvez a vírusfertőzésnek is. Ismertetése szerint a szmogos időszak a légzőszervi megbetegedésben szenvedőket okozza a legnagyobb gondot, ha ők elkapják az influenzát, akkor a betegség lefolyása súlyosabb lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.