Sport

Férfi kézilabda-vb - Kikapott a magyar válogatott a fehéroroszoktól

Férfi kézilabda-vb - Kikapott a magyar válogatott a fehéroroszoktól

2017. január 21., szombat
Férfi kézilabda-vb - Kikapott a magyar válogatott a fehéroroszoktól
banhidi

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re kikapott Fehéroroszország csapatától pénteken a franciaországi világbajnokság C csoportjának ötödik, utolsó fordulójában, Rouenban, így a negyedik helyen végzett, a nyolcaddöntőben pedig az olimpiai bajnok Dániával találkozik.

A magyarok 3-2-nél vezettek először, de mint korábban, ezúttal is sokat cseréltek, ezért a gyorsan játszó ellenfelüket nem tudták leszakítani. A játékvezetők miatt sem volt könnyű dolguk, mert szinte végig meglehetősen egyoldalúan ítéltek kiállításokat és hétmétereseket

Javier Sabaté

szövetségi kapitány együttesének kárára. Az egyre gyarapodó magyar hibákat jól használták ki a fehéroroszok, de

Juhász Ádám

két találata után jobbnak látták, ha időt kérnek (11-11).bAz első félidő hajrájában kétgólos hátrányba kerültek a magyarok (14-12), mert több helyzetet is kihagytak, riválisuk viszont legtöbbször magabiztosan értékesítette a lehetőségeit. A második felvonás elején változatlan volt a játék képe, így a fehéroroszok növelték előnyüket (17-14). Juhász és

Császár

góljainak köszönhetően a magyarok nem sokkal később az egyenlítésért támadhattak, és ez a 45. percben szívós munkával sikerült is (20-20) nekik. A macedón bírópáros döntéseinek segítségével ismét ellépett a fehérorosz együttes (24-22), amely jó kapusteljesítménnyel megőrizte előnyét. A két csapatnak ez volt a nyolcadik mérkőzése egymás ellen, és az első fehérorosz siker, ugyanis az előző hét alkalommal mindig a magyarok nyertek. A fehérorosz válogatott két legeredményesebb játékosa

Ivan Brovka

és

Barjsz Puhovszki

volt, akik egyaránt hatszor találtak a kapuba. "Felkészültünk, de jól játszottak a fehéroroszok - értékelt Javier Sabaté szövetségi kapitány, aki szerint Juhász Ádám volt a mérkőzés legjobbja. - Túlságosan sok kiállítást kaptunk, ennél többet azonban nem szeretnék mondani a játékvezetőkről. Dánia ellen harcolni fogunk, nagyon nehéz ellenfél, az olimpiai bajnok vár ránk, de egy mérkőzésen minden lehetséges. Ha a harmadik helyen végeztünk volna és a svédekkel játszunk, akkor is óriási teljesítmény kellene a továbbjutáshoz." A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől múlt pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikaptak, majd Chilét hétfőn 34-29-re, Szaúd-Arábiát szerdán 37-24-re legyőzték. Az olimpiai bajnok dánok elleni nyolcaddöntőt vasárnap Albertville-ben rendezik 16 órától.

C-csoport, 5. forduló

Fehéroroszország-Magyarország 27-25 (15-13)

Rouen, 3800 néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)

Magyarország:

Mikler - Zubai, Jamali 1, Császár 7, Ligetvári 1, Schuch, Juhász 7. Cserék: Fazekas (kapus), Balogh Zs. 2, Harsányi 1, Bánhidi 2, Lékai 1, Ancsin 1, Bodó 2, Gulyás.

Szövetségi kapitány:

Javier Sabaté

Hétméteres:

10/9 illetve 5/3

Kiállítás:

4 perc illetve 14 perc

A csoport végeredménye

1. Németország 10 pont 2. Horvátország 8 pont 3. Fehéroroszország 4 pont 4. Magyarország 4 pont 5. Szaúd-Arábia 2 pont 6. Chile 2 pont Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.