Sport

Fallabda: visszahódítaná bajnoki címét Csókási Gabriella

Fallabda: visszahódítaná bajnoki címét Csókási Gabriella

2017. január 3., kedd
Fallabda: visszahódítaná bajnoki címét Csókási Gabriella

Nem az elképzelései szerint alakult Csókási Gabriella éve: a Vidux-Tisza Squash SE sportolója nem tudta megvédeni országos bajnoki címét, és az Eb sem a legjobban alakult számára. Karácsonykor segít a süteményeknél, jövőre viszont a pályán újra villogna.

Klubtársával szemben maradt alul az országos bajnokság döntőjében a Vidux Tisza Squash SE sportolója,

Csókási Gabriella

, így nem tudta megvédeni 2015-ben szerzett bajnoki címét: mint azt portálunknak elmondta, sajnos ez az éve nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, ebben persze nagy szerepe volt annak is, hogy márciusban tért vissza Magyarországra, hiszen az előtt Olaszországban tanulta egy Erasmus-ösztöndíjnak köszönhetően. „Az ob-cím megvédése lett volna a legnagyobb célom, viszont arra egy hónapom volt csupán felkészülni. Sajnos a döntőben alulmaradtam. Ezt követően rendesen letörtem, ezt nem szabadott volna, mert pár héten belül volt az Európa-bajnokság. Lehetett volna jobb is, ez valószínűleg az én hibám is, de nem csak én nem voltam a topon akkor” – összegezte a mögötte hagyott évet Csókási Gabriella. A sienai egyetemen végzett tanulmányai során bármilyen tárgyat felvehetett, bár legjobban a gazdasági tantárgyak kapcsolódtak szakirányához, így marketinget és számvitelt tanult Olaszországban. Tekintve, hogy a taljánoknál októberben kezdődik a tanítás, így az első hónapban egy nyelvi kurzust végzett el, így sikerült feltornáznia középszintre az olasz nyelvtudását, de az egyetemet angol nyelven végezte. „Toszkánában beszélik a legtisztább olaszt, de ha délebbre megyek, ott már nem értek semmit. Egy történelmi városban, Sienában voltam, ahol sportklubok, és edzési lehetőségek nem voltak. Egy nagyszerű élmény volt, viszont áldozatot kellett hozzak. Ott is leigazoltak egy fél évre, junior játékosként megismertem olasz fallabdázókat, ők segítettek nekem, viszont tanulás mellett ezt nem mindig lehetett megoldani, hogy Olaszország másik felébe elutazzak és játsszak velük. Amikor tehettem, akkor persze átmentem Firenzébe, voltam nemzetközi versenyeken is, viszont így, hogy ezekre nem tudtam készülni, nem sikerültek annyira jól azok sem” – fogalmazott Csókási Gabriella. Idén a tanulás dominált, és mivel sikerültek egyetemi vizsgái, így iskola terén februárig nincs már teendője, viszont a diplomájához két nyelvvizsgára van szüksége, így erre kell készülnie a folytatásban. A sport terén is vannak persze céljai 2017-re: vissza szeretné szerezni az idén elveszített magyar bajnoki címét, májusban pedig újból az Európa-bajnokságon játszhat a válogatott keretébe is bekerülő szegedi fallabdázó. A karácsonyi ajándékok megvásárlása után az otthoni teendőkben is segített Csókási Gabriella, aki főképp a sütemények elkészítésében segített be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.