Közélet

Egyre több kkv keres felső kategóriás irodát egy felmérés szerint

Egyre több kkv keres felső kategóriás irodát egy felmérés szerint

2017. január 31., kedd
Egyre több kkv keres felső kategóriás irodát egy felmérés szerint

A stabil vagy növekvő üzletmenetű hazai kis- és középvállalkozások (kkv) egyre nagyobb arányban keresnek felsőbb kategóriás irodákat, a kínálat növekedése mögött is részben ezek kiszolgálása áll - derül ki az Irodatérkép friss vállalati felméréséből.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint az irodaterkep.hu internetes oldalon a teljes magyarországi kínálatot majdnem lefedő, mintegy 280 irodaház adatai találhatóak. Az ezekre vonatkozó keresések jelzik, hogy a hazai vállalkozások az egy évvel korábbiakhoz képest is aktívabban keresnek új, korszerű és rugalmasabb elhelyezést nyújtó irodákat. Visszaesett a korszerűtlen, kevés szolgáltatást kínáló "C" kategória iránti érdeklődés, és emelkedett az "A", illetve az efölötti, "már-már luxus" körülményeket adó "A+" kategória aránya, de a vállalkozások többsége továbbra is a közepes feltételeket nyújtó "B" osztályú elhelyezést akarja és tudja megfizetni - ismertették. A bérleti díjaknál is háttérbe szorult a legalacsonyabb sáv. A közepes árkategóriájú sávokat keresik a legtöbben, azon belül a legalacsonyabb, a havi 5-11 euró négyzetméterenkénti bérleti díjú irodák iránt jelentősen nőtt az érdeklődés az elmúlt másfél-két évben. Ez a gazdasági szereplők egy részének erősödésére utal - idézi a közlemény Mester Nándort, az Irodatérkép vezető elemzőjét. Az Irodatérkép szerint idén tovább emelkedhet az átlagos irodabérleti díj. A tendencia mögött részben a jelentős kereslet áll, másrészt az, hogy a kínálat bővülése még mindig elmarad ettől, különösen a legdrágább, "A+" kategóriában. A magyar vállalati szektor irodai igényeit a többi között azzal igyekeznek kiszolgálni az ingatlanfejlesztők, hogy a korábbiaknál is rugalmasabb térkialakításokkal építik új irodaházaikat - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.