Közélet

Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban

Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban

2017. január 7., szombat
Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban
egészségnap

Hagyománnyá vált és ennek megfelelően a 2017-es évben is folytatódik a Csongor téri Közösségi Ház életében az egészségnap. Idén is havi rendszerességgel hívnak meg szakembereket, akik aktuális témákban fontos tájékoztatást adnak az egészségről.

Január 10-én 14 órától tartják a következő egészségnapot, ahol a mozgással, a fizikai terhelhetőséggel kapcsolatos egészségvédő előadást hallhatnak az érdeklődők, és lehetőség lesz a mozgásformák kipróbálására és begyakorlására is. Előadók:

Mikulán Rita

egyetemi adjunktus és

Hézsőné Böröcz Andrea

testnevelő. "Ennek a témának kiemelt aktualitást adott a hirtelen beköszönő hideg, a hó, a fagyos szél és a csúszós járdák, utak" - mondta el portálunknak

Kothencz János.

"Fontos számunkra, hogy oda figyeljünk azokra az emberekre, akiknek ezekben a téli hónapokban gondot jelent a kimozdulás a saját lakásukból, vagy esetleg olyan jellegű egészségügyi problémájuk van, amire a szakember által ajánlott mozgásformák jótékony hatással lehetnek. Ajánlom mindenki szíves figyelmébe a rendezvény látogatását, hiszen akik eljönnek, rengeteg olyan információt tudhatnak meg, ami segítségükre lehet ezekben a hideg téli napokban."

1

A Csongor téri Közösségi Házban január 10-én 14 órától az egészségnapot és az előadásokat két olyan elismert szakember tartja, mint Mikulán Rita PhD egyetemi adjunktus az SZTE Sportorvostani Tanszékéről, illetve Hézsőné Böröcz Andrea testnevelő, az SZTE Sportközpont vezetője. Mikulán Rita az 50 év felettieknek ajánlott mozgásformákról tart előadást, illetve arról, hogy 50 éves kor felett mennyire vagyunk fizikálisan terhelhetőek. Hézsőné Böröcz Andrea bemutatót tart a gyakorlatokból, és segíti azok elsajátítását, begyakorlását is. Az előadók a gyakorlatokat úgy állították össze, hogy otthon a hétköznapokban is elvégezhetők legyenek bárki számára. Természetesen most is lesz lehetőség vérnyomásmérésre, vércukorszintmérésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.