Vélemény

Csúri Ákos a Blogstaron: Trump felkötteti a gatyánkat

Csúri Ákos a Blogstaron: Trump felkötteti a gatyánkat

2017. január 22., vasárnap
Csúri Ákos a Blogstaron: Trump felkötteti a gatyánkat
donald_trump_beiktatas

Lehet viccelődni, karikatúrákat gyártani, lehülyézni a demokrácia hazájának demokratikus úton megválasztott első emberét, csak felesleges - írja a a Blogstar.hu-n Csúri Ákos.

Miközben gimnazisták tragédiája és családtagjaik felfoghatatlan gyásza tölti el szomorúsággal a hazai közvéleményt, addig a pénteken beiktatott 45. amerikai elnök diadalittasan felmutatott hüvelykujjáról és a mögötte minden másodpercben felbukkanó amerikai katonáról is érdemes pár szót ejteni.

Donald J. Trump

beiktatási beszédén fanyalognak sokan, holott az ő helyzetében ennél egyértelműbb beszédet nem is mondhatott volna. A Heti Válasz szerzője az elnök „nagyjából 100 szavas” szókincséről élcelődik, holott a beszéd lényegéhez el lehet hagyni 97-et:

Amerika az amerikaiaké.

Trump ebben foglalta össze az eddigi washingtoni elit bukásának és az ő győzelmének fő okait, az államokra és a világra váró jövőt. Valóban nincs túlbonyolítva, mégis ezerszer érthetőbb az összes diplomatikus pc-baromságnál. Értik a mexikói határ mellett élők éppen úgy, mint a Wall Street spekulánsai. Trump kormánya erős, harcedzett, de nem lejáratódott emberekből áll, akik nem a Capitolium labirintusában – lásd még a House of Cards sorozatot a Duna tévén –, hanem a való világban, a mindennapi üzleti és egyéb életben mérettettek meg és nem találtattak könnyűnek. Bohócnak, idiótának, hülyének titulálni az elnököt pusztán publicisztikai fogás és bátorság, de a valóság inkább az, hogy a Fehér Ház új első embere átveszi az atomarzenál feletti irányítást. Bizony, innentől Trumpot fogja követni mindenhova – bizonyos távolságon belül – a hadsereg egy tagja egy fekete bőrönddel, melyben az Egyesült Államok atomfegyvereinek bevetéséhez szükséges eszközök találhatóak. Az atomarzenál a parancsot követően 30 percen belül eltüntetheti a célpontot a föld színéről. Úgyhogy lehet viccelődni, karikatúrákat gyártani, lehülyézni a demokrácia hazájának demokratikus úton megválasztott első emberét, csak felesleges. Ugyanis a bőrönd felett ő rendelkezik. És azt is bebizonyíthatja, hogy „100 szavas” szókinccsel is vissza lehet adni egy nemzet önbecsülését, tartását, gerincét. S akkor – talán – a „művelt, fennhéjázó európaiak” is öntudatukra ébrednek. Új korszak kezdődött. Három szavas.

Forrás: atlagpolgar.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.