Bulvár

Csoportos rablást elkövető fiatalokkal szemben emelt vádat az ügyészség

Csoportos rablást elkövető fiatalokkal szemben emelt vádat az ügyészség

2017. január 11., szerda
Csoportos rablást elkövető fiatalokkal szemben emelt vádat az ügyészség
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú lánnyal és két huszonéves társával szemben, akik egy gömbcsuklóval igyekeztek alkoholhoz jutni.

A vádirat szerint a fiatalkorú lány és két társa 2016. július 31-én éjjel 3 óra körül Szeged belvárosában odalépett egy padon ülő társasághoz. A vádlottak erőszakos módon cigarettát, illetőleg italt akartak kérni a sértettől és társaitól, akik azonban ezt megtagadták. Erre a vádlottak egyike egy vasból készült gömbcsuklót vett elő és azzal hadonászni kezdett, majd a padon ülő sértettet felsőtesten ütötte. A társai ezalatt megpróbálták elvenni a sértett pénztárcáját. A dulakodás közben a sértett segítségére siettek a társaságában levők és sikerült a vádlottaktól a gömbcsuklót megszerezniük. Ezt követően a vádlottak és a sértett között a vita tovább folytatódott, melynek során a vádlottak rátámadtak a sértettre és megpróbálták megrúgni és megütni. Cselekményüknek időlegesen azzal lett vége, hogy a közelben levő taxiállomáson dolgozók rájuk szóltak, így a sértettnek volt ideje a helyszínről eltávozni. Rövid idő múlva azonban a vádlottak ismételten összefutottak a sértettel, aki megpróbált egy parkoló autó mögé bújni. A vádlottak újra bántalmazni kezdték a sértettet, zseblámpával, szíjjal ütötték őt, illetőleg többször meg is rúgták. A cselekménynek azzal lett vége, hogy a vádlottak cselekményét észlelők rendőrt hívtak. A sértett a bántalmazás következtében testszerte többszörös hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el, melyek gyógytartama 8 napon belüli azzal, hogy a cselekmény során nem volt kizárható 8 napon túl gyógyuló sérülés létrejötte sem. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő két vádlott és szabadlábon védekező fiatalkorú társuk bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.