Bulvár

Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak - figyeljünk az állatokra a nagy hidegben

Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak - figyeljünk az állatokra a nagy hidegben

2017. január 7., szombat
Attól, hogy bundásak, még ők is fáznak - figyeljünk az állatokra a nagy hidegben
kutya_tel_hideg

Bár a kutyáknak és a cicáknak van bundája, a -15 fokot ők sem élik túl. Éjszakánként extrém hideg időre készülhetünk, ne feledkezzünk meg kedvencünkről. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel.

Az extrém hideg időjárás beköszöntével most még nagyobb szükség van ideiglenes befogadókra. A hontalan állatok is szeretnék biztonságban érezni magukat. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete telephely nélkül működik, már több mint 4 éve. Egyetlen lehetőség, hogy ideiglenes befogadóknál helyeznek el egy-egy kutyát vagy macskát. Ők vállalják a gondozást mindaddig, amíg a gazdi-jelölt meg nem érkezik érte. Ez pénzbe nem kerül a befogadóknak, hiszen a költségeket az egyesület fedezi, nekik csupán a biztonságot és szeretetet kell nyújtaniuk. Akiknél van hely otthon egy elesett állatnak, jelentkezzen ideiglenes befogadónak. A nagy hidegben fokozottan figyeljünk a saját, és az utcán élő állatokra is. Ha az utcán kóborló, fázó, éhes állatot látunk, ne menjünk el mellette. Etessük és itassuk meg, ha pedig sebesült állatot találunk, azonnal szóljunk az állatvédőknek. Ilyen esetben minden perc számít, és minden falat élelem a túlélés kulcsa lehet. Bent a szobában jó meleg van, de éjszaka odakint -15 fok is lehet. A kinti kedvenceinkre is gondoljunk, ne verjük őket láncra, mindig gondoskodjunk ivóvízről. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak. Ha pedig megtehetjük, vigyük be őket a fűtött lakásba. Bővebb információk a

www.hmvhelyiallatvedok.eu

oldalon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.