Közélet

Átadta adományát a Pulzus Futóklub a gyermeksebészeti osztálynak

Átadta adományát a Pulzus Futóklub a gyermeksebészeti osztálynak

2017. január 25., szerda
Átadta adományát a Pulzus Futóklub a gyermeksebészeti osztálynak
BC5K6879_gs

Több mint egymillió háromszázezer forintot gyűjtött össze a Pulzus Futóklub a decemberben rendezett II. Szegedi Jótékonysági Félmaratonon: az adományt szerdán nyújtották át a "Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért" alapítványnak.

A szerdai átadón a Pulzus Futóklub elnöke,

Buza Norbert

, valamint alelnöke,

Kókai Dániel

nyújtotta át az összeget szimbolizáló csekket

Kovács Tamásnak

, a gyermeksebészet osztályvezetőjének, egyetemi adjunktusnak, valamint

Vizi András

gyermeksebésznek. Mint azt a sportegyesület alelnöke elmondta, a 2013-as indulásuk óta minden évben, karácsony környékén szerveztek jótékonysági futást, aminek két célja is van: az egyik az egészséges életmód, a sportolás népszerűsítése, valamint a jótékonyság, amellyel rendre egy-egy alapítványt támogatnak. 2015-ben rendezték meg az első félmaratont, abban bízva, hogy a népszerű távra az ország több részéből, akár a határon túlról is eljönnek. Az első évben 600-an, míg

legutóbb decemberben

már 900-an álltak rajthoz, így a résztvevők által befizetett díjból tudják támogatni a kiválasztott alapítvány. Sikerülhöz hozzájárult a város, a rendőrség és a polgárőrség segítsége is. 2016-ban a "Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért" Alapítványt támogatják a befolyt összegből, mint Kókai Dániel kitért rá, nagyon megfogta őket, hogy az osztály dolgozói a gyerekekért kilométereket is gyűjtenek, ezért is választották az alapítványt kedvezményezettjüknek. A decemberi jótékonysági futáson összesen 1 millió 374 ezer 255 forint gyűlt össze. A szegedi gyermeksebészet osztályvezetője, Kovács Tamás elmondta, magukénak érzik a preventív célt, nem csak gyógyítani, hanem megelőzni is szeretnék a különböző betegségeket, és nem csak szószólói az egészséges életmódnak, így a sportnak is. "Igyekszünk jó példával is előállni, ezért is van az osztályunknak futóklubja, amibe egyre többen kapcsolódnak be. Mi is nagy létszámban képviseltettük magunkat ezen a futóversenyen, aki nem dolgozott, az részt vett rajta, egyúttal igyekeztünk a lebonyolításban is segíteni, nővérek, asszisztensek és orvosok egyaránt. Meglepett bennünket az összegyűlt összeg, ami garantáltan jó helyre fog kerülni. Hálásan köszönjük az osztály és a betegek, a gyerekek nevében ezt a felajánlást" - fogalmazott Kovács Tamás, aki hozzátette, alapítványuk célja a gyógyító munka feltételeinek biztosítása, olyan új eszközök beszerzése, amit az egyetemi költségvetés vagy egyéb pályázatok útján nem tudnak biztosítani, egyúttal próbálják minél rövidebb időre leredukálni a gyógyulási időt, és otthonossá tenni az osztályt, így a befolyt összeget ezen célokra használják fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.