Írjon nekünk

Sport

Amerikai futball: átalakult szegedi csapat várja az újoncokat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

amerikai-foci-szeged-mj-007

Szeged Sentinels néven átalakult a városi amerikai futball csapat: a korábban Templars néven futó gárda kerete kicserélődött, ám továbbra is cél, hogy mérkőzéseken is képviselhessék a Tisza-parti várost.

“A nyáron a csapat szinte egésze távozott, csak egy nagyon szűk réteg maradt. Az ősszel újra kellett építenünk a csapatot, teljesen megváltozott a szerkezetünk, új srácok érkeztek, illetve a vezetőségen belül is változás volt. Jelképezve az újrakezdést, arra gondoltunk, hogy új névvel kellene folytatnunk” – összegezte a változásokat Haiter György, az együttes támadókoordinátora. A csapaton belül meghirdetett névválasztást követően a Sentinels név lett a befutó. Jelenleg 18-20 fős kerettel számolhatnak a csapatnál, de mivel sok az egyetemista játékos, így a vizsgaidőszakban őket nélkülözniük kell, ezért fontos, hogy a továbbiakban sikerüljön bővíteni a keretet, egy 25-30 fős létszámmal szeretnének dolgozni a csapatnál.

Az előző évben már egy kispályás mérkőzést is le tudott játszani az akkor még Szeged Templars néven futó együttes: a stabil keret kialakítását követően a tavasszal ismét pályára lépne a gárda edzőmérkőzéseken. A január a fizikai alapozással telik majd a szegedieknél, ez februárban már vegyes munkává alakul, míg márciusban a meccsre készülés is előtérbe kerülhet. “Tavasszal rendezik az Aréna-kupákat, de később sem lehetetlen összehozni egy ilyen rendezvényt. Májusban kiakalul a nagypályás csapatok rájátszás-mezőnye, akik kiestek, velük leköthető kispályás mérkőzés. Több csapat is érdeklődött már, így az Óbudai Egyetem csapata, az OE Panthers is, vagy a Makó Rednecks” – tette hozzá Haiter György, aki úgy látja, várhatóan áprilisban kerülhet sor az átformálódott együttes első meccsére. Legutóbb Újszentivánon játszotta mérkőzését a csapat: az óbudaiakkal egyelőre egy köztes megállapodásban, kecskeméti helyszínben egyeztek meg – azonban nem elképzelhetetlen, hogy Szegeden, hazai környezetben játszhasson majd mérkőzést a Sentinels.

A csapatnál továbbra is várják azokat a fiatalokat, akik kipróbálnák a sportágat: a heti két alkalommal edző Sentinelshez szerdánként az újszegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola termében, míg vasárnaponként a Herman Ottó Kollégium műfüves pályáján várják a jelentkezőket. A csapathoz a későbbi toborzók folyamán is lehetőség nyílik a csatlakozásra, illetve a Facebook-on is felvehetik a kapcsolatot a klubbal azok, akik amerikai futballoznának.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Győztek a szegedi röpisek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szegedi Röplabda Sportegyesület felnőtt női csapata győzött a hétvégi bajnokin.

Tovább olvasom

Sport

Négy aranyat hozott Romániából Panna

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Négy versenyszámban is maga mögé utasította ellenfeleit a vásárhelyi úszólány.

Tovább olvasom

Közélet

Pénteken zárul az „Aludj jól!” – 1Párna=1Álom jótékonysági akció

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Óvodás gyermekek hétköznapjait tennék komfortosabbá a kezdeményezés által.

Tovább olvasom

Aktuál