Közélet

Zöldebbre vált az Invitel Csoport

Zöldebbre vált az Invitel Csoport

2016. december 23., péntek
Zöldebbre vált az Invitel Csoport
invitel_flotta_3

Az Invitel Csoport kizárólag Magyarországon tevékenykedő szolgáltatóként kiemelt felelősséget érez hazánk környezeti állapotának javítása iránt.

Az informatikai és telekommunikációs cégcsoport ezért döntött úgy, hogy 2016 második felében megújítja teljes gépjárműparkját. A fenntarthatóság iránti elkötelezettség nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a jelenleg elérhető legkorszerűbb motorokkal szerelt gépjárműveket szerzi be a társaság, hanem a teljes flotta kialakításában és üzemeltetésében is új szintre lép az Invitel, a hatékonyságot, a felhasználók biztonságát, valamint a használat célját állítva középpontba. A flottacsere összességében akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a cégcsoport számára. A fenntarthatóság komplex követelményét szem előtt tartva az Invitel Csoport 2016 második felében megkezdte mintegy 400 gépjárműből álló flottájának, teljes körű cseréjét. A megújítás a teljes cégcsoportra kiterjedt, így az Invitel Távközlési Zrt.-re és az Invitech Solutions Zrt.-re egyaránt. A több körös tender eredményeként kiválasztott új gépjárművek mindegyike eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek. Az Euro 6-os motorral szerelt modellek azonos futásteljesítmény mellett is lényegesen alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményeznek a jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítás mellett, mely átlagosan gépjárművenként mintegy 0,7 liter/100 km. Ez akár tíz százalékos üzemanyag-megtakarítást hozhat a cégcsoportnál. Összességében az Invitel Csoport számításai szerint a flottacsere azonos futásteljesítmény mellett mintegy 40-60 ezer liter üzemanyag-megtakarítást eredményez évente.

Megtakarítás – nemcsak a kisebb fogyasztás miatt

A gépjárműflotta megújítása nemcsak a korszerűbb motorok révén eredményez jelentős környezeti terhelés-csökkentést. Az Invitel Csoport a tendert is úgy írta ki, hogy a beszerzendő gépjárművek a tényleges használati módhoz leginkább illeszkedő típusok legyenek. Ahol például a használat nem indokolta a nagyobb rakodóteret, ott a flotta dobozos autóit kisebb rakterű autókra váltották. Emellett a korábbi 41-ről 13-ra csökkentették a flottán belüli járműtípusok számát, melyek a tenderen győztes három vezető autómárka, a VW konszern, a Ford és a Toyota típusai közül kerülnek ki. A márkák kiválasztásánál az elsődleges szempont a teljes várható futamidő alatt modellezett várható össz-üzemeltetési költség és várható károsanyag-kibocsátás volt, ezek együttes minimuma alapján kerültek kiválasztásra a gépjárművek.

invitel_flotta_1

„Nagy megtiszteltetés és elismerés, hogy a Porsche Hungaria három márkája is szerepel kiemelt informatikai partnerünk gépjármű beszerzési pályázatának győztesei között. A megállapodás szerint szállítandó gépkocsik jelentős része a konszern Haszonjármű kínálatából kerül ki. Valamennyi típus a kiemelkedő ár-érték arány, a minőségi vezetési komfort és a biztonságos közlekedés együttesét adja, hiszen a Skoda Fabia, a Skoda Octavia, a Volkswagen Golf, a Volkswagen Passat, a Volkswagen Transporter és Caddy legutóbbi generációja rendkívül népszerű a flotta üzletek terén. Gazdaságos üzemeltetésük és a vezetőt segítő innovatív rendszerek sokasága biztosíthatja, hogy növekedjék mind a beszerző cég, mind pedig az autókat használó munkatársak elégedettsége. Köszönjük, hogy a Porsche Hungaria az Invitelt a cégeink közötti informatikai együttműködéshez hasonló minőségű autós üzleti kapcsolatban is partnerei között tudhatja” – mondta Dr. Vérten Sándor, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója. „A Ford Motor Company kiemelt stratégiája, hogy komoly figyelmet fordítson a fenntartható fejlődésre. Ezen stratégia jegyében takarékos és környezetkímélő új dízel motorjai megfelelnek a legszigorúbb Európai Uniós szabályoknak. Büszkeség számunkra, hogy a Ford dízel modelljeinek kedvező üzemeltetési költsége, rendkívül alacsony fogyasztása és káros-anyag kibocsátása az Invitel szakembereit is meggyőzték, és a Ford jelentős flottájával előkelő helyet kapott az Invitel új, környezet tudatos gépjármű parkjában” – mondta el Györke Orsolya, a Ford Magyarország kommunikációs igazgatója. A gépjárművek felszereltségének optimalizálása keretében fontos mérlegelési szempontot jelentett a magasabb biztonsági színvonal, a gépjárműveket használó munkavállalók védelmének követelménye is amellett, hogy a jellegzetes használati módokhoz leginkább illeszkedő típusokat választottak ki.

invitel_flotta_2

“Az Invitel Csoport azon kevés – bár szerencsére növekvő számú - hazai vállalat közé tartozik, amely valóban komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, és környezeti lábnyomának csökkentését. Gépjárműparkjának teljes megújítása révén az Invitel által megtakarítani tervezett 40-60.000 liter üzemanyag nagyságrendileg 30 vállalati gépjármű átlagos fogyasztásának felel meg, míg károsanyag-kibocsátását ennél is nagyobb mértékben csökkenti a vállalat. A Toyota a világ vezető, egyben legzöldebbnek tartott autógyártójaként környezetbarát hybrid modelljei révén örömmel járul hozzá e célkitűzés eléréséhez, ezért nagy öröm számunkra, hogy a kiválasztott három preferált autóbeszállító egyike lehetünk.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota magyarországi kommunikációs tevékenységéért felelős vezetője.

Fenntarthatóság a mindennapokban

Nem véletlen, hogy az Invitel Csoport a gépjárműflotta megújítása során is a fenntarthatóságot állította középpontba. „Az egyik vezető hazai infokommunikációs megoldásszállítóként az Invitel Csoport élen jár az olyan megoldások nyújtásában, melyek a vállalatok versenyképességének növelése mellett az adott társaság hatékonyabb költség-gazdálkodását és munkáltatói szerepvállalását segítik. Üzleti filozófiánk, hogy saját gyakorlatunkon keresztül is példát szeretnénk mutatni más hazai nagyvállalatok számára. Ahogy üzleti folyamatainkban is a leghatékonyabb megoldásokat alkalmazzuk, úgy a gépjárműflottánk kialakításában is ezt a szemléletet kívántuk érvényre juttatni.” – mondta dr. Budai J. Gergő, az Invitel Csoport vezérigazgató-helyettese, aki hozzátette: "Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a visszajelzések szerint nagyon pozitív fogadtatásra talált a flotta megújítása munkatársaink körében, hiszen immár új autókat használva végezhetik mindennapi munkájukat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.