Sport

Labdarúgás: megszakadt a SZEOL pont nélküli sorozata + FOTÓK

Labdarúgás: megszakadt a SZEOL pont nélküli sorozata + FOTÓK

2016. december 4., vasárnap
Labdarúgás: megszakadt a SZEOL pont nélküli sorozata + FOTÓK
szeol-dorog031kf

Egy pontot itthon tartott a Dorog ellen a SZEOL SC, amely sokat dolgozott az ikszért azt követően, hogy hátrányba került - ezzel hosszú idő pontot szerzett a szegedi együttes.

Hazai pályán is bemutatkozhatott a SZEOL SC új vezetőedzője,

Lóczi István

: a Tisza-partiak a nyíregyházi vereséget követően a hétközben az MTK-t verő újonc Dorogot fogadták a SZVSE-pályán. A szegediek mestere a múlt héten eltiltás miatt kimaradt labdarúgók közül

Gajág Gergőt

és

Péter Antalt

is a kispadon kezdette, a múlt heti kezdőhöz képest csupán a kiállított

Lévai Norbert

nem volt ott a csapatban a kezdő sípszónál. A hatodik percben aztán máris változtatnia kellett a SZEOL trénerének, miután

Kéri Tamás

jelezte, nem tudja tovább folytatni a játékot, így Péter Antalt küldte pályára Lóczi István - ezzel a csereként beállt játékos lépett be centernek, míg

Nikola Maksimovic

kihúzódott a szélre. Éppen a vajdasági támadó ívelt középre nem sokkal később, de

Schrammel Ádám

fejese kevéssel elkerülte a dorogi kaput. A túloldalon

Medgyes Zoltán

akár többet is kihozhatott volna lehetőségéből, miután egy balról belőtt labdát követően egyedül maradt, de az oldalhálóba lőtt, majd ismét Maksimovic volt a főszereplő, de most lövését kellett védenie

Szemerédi Norbertnek

. Péter Antal lövése sem sokkal kerülte el a vendégek kapufáját - megvoltak a SZEOL lehetőségei a vezetés megszerzésére, de ehhez rendre hiányzott egy kicsi pontosság. Fél óra elteltével inkább a biztonságra törekedtek a csapatok, ekkor közel sem volt annyi helyzet, mind a játékrész addig eltelt ideje alatt: igaz,

Vágó Levente

fejese egy szépen felépített akció után szintén veszélyt jelentett a Dorog kapujára. Teljesen kiegyenlített meccs folyt az első félidőben, bár a SZEOL többet lőtt kapura, de a gól hiányzott a kék-feketék játékából. A szünet után egy egészen másik Dorog jött ki a pályára:

Kővári Róbert

és

Medgyes Zoltán

is többször veszélyeztette

Leindler Domonkos

kapuját, de igazán nagy bravúrra nem volt szüksége a szegediek kapusának. Igaz, a legnagyobb lehetőséget ekkor a SZEOL hagyta ki: Maksimovic centerezésére Péter Antal érkezett, és bár előtte volt az üres kapu, nem tudta már fejjel a gólvonal mögé küldeni a labdát. A félidő közepén aztán megszerezte a vezetést a Dorog, egy szabadrúgásra érkezett a vendégek kapitánya,

Berkó Ádám

, aki mindenkinél magasabbra emelkedett, és a léc alá bólintotta a labdát, 0-1. A kapott gól azonban nem fogta meg a SZEOL-t, amely továbbra is oda tudott kerülni a Dorog kapuja elé, de nem sikerült bepréselni a labdát: végül egy távoli lövés hozott változást, tíz perccel a lefújás előtt Puskás Csaba távoli bombája jött le Szemerédi segítségével a keresztlécről, a lecsorgót pedig Schrammel Ádám pofozta közelről a kapuba, 1-1. Az utolsó tíz perc abszolút a szegedieké volt: a csereként beállt

Stefan Tomisic

és

Németh László

is megszerezhette volna akár a győzelmet is csapatának - a Dorog szögletét pedig Puskás vágta ki a gólvonalról, így végül lüktető meccset követően sikerült hátrányból felállni a SZEOL-nak, amelynek a végén még a győzelemre is volt esélye, de végül döntetlenre végzett a Doroggal. A SZEOL SC ezzel kilenc meccs után szerzett gólt és pontot, legutóbb szeptember 14-én, Sopronban talált be az együttes, ám a mai meccsel megszakadt ez a sorozata, ez volt a szegediek szezonbeli második döntetlenje. Az idény azonban még nem ért véget: ezüstvasárnap még játszanak az NB II-es együttesek, ráadásul szegedi rangadót rendeznek jövő vasárnap, hiszen a Szeged 2011-Grosics Akadémiát fogadják a SZVSE-stadionban Grünvald Attiláék.

Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző
2016. december 4., 13.00
SZEOL SC
Dorogi FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Böcskei Balázs •* Asszisztens: Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence.
1
-
1

Férfi labdarúgó NB II, 19. forduló:

SZEOL SC - Dorogi FC 1 - 1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence).

SZEOL:

Leindler - Ikonomu, Vágó, Rácz, Grünvald, Kéri (Péter, 6'), Búrány, Forró (Németh L., 78'), Schrammel, Puskás, Maksimovic (Tomisic, 70').

Vezetőedző:

Lóczi István.

Dorog:

Szemerédi - Grabant P., Csató, Füredi, Vígh, Berkó, Mészáros Á. (Kovács I., 75'), Grabant B., Bor, Kővári (Sitku, 67'), Medgyes (Szedlár, 90').

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Schrammel (80') ill. Berkó (65').

Sárga lap:

Forró (33'), Schrammel (64') ill. Mészáros Á. (69'), Bor (87'). Lóczi István

"Megleptek a vendégek a felállásukkal, ráadásul a korai, kényszerű csere is hátrányosan érintett minket. A második félidőben megérdemelten szerzett vezetést a Dorog, amelyben egy jó csapatot ismertünk meg. A végén még benne volt a győzelem is, ez sajnos nem sikerült, de érzésem szerint megérdemelt lett volna."

Németh Szabolcs:

"Győzni jöttünk Szegedre, így sajnáljuk, hogy ez nem sikerült. Úgy érzem, a hazaiak hozzáállásban múltak felül bennünket. Az eredményt és a játékunkat nem foghatjuk a hétközi Magyar Kupa mérkőzésre, hiszen egy teljesen másik csapat játszott ott, mint ma."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Ez a vége: egy pontot itthon tart a SZEOL SC, amely ezzel hosszú idő után pontot tud szerezni - akár a győzelem is benne volt Búrányék játékába, ez viszont a végén már nem jött össze.
90'
Medgyes helyére Szedlár áll be az utolsó percekre.
87'
Úh, ez meleg volt! Puskás a gólvonalról vágta ki a vendégek szögletét, roppant fontos mentés volt!
87'
Bor magyaráz egy dorogi szögletnél: ezt megunja Böcskei, és felmutatja a lapot.
85'
Tomisic indult meg erőszakosan a balszélről, majd kapu felé tört, lövését blokkolták, majd Németh elé került a lecsorgó, aki azonban középre lőtt - nagy helyzet volt! Benne van a SZEOL-ban a fordítás is!
80'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a SZEOL, megérdemelte ezt a szegedi együttes, Puskás távoli lövése a keresztlécről vágódik le, majd Schrammel még a vonalon kintről segíti be - a lényeg, hogy bent van, 1-1!
78'
Kihasználja utolsó cseréjét is Lóczi István: Forró Attila jön le, Németh László áll be az utolsó bő tíz percre.
76'
Sitkutól egy lövés kintről: lapos kísérletét magabiztosan fogja Leindler. Nincs még veszve semmi ezzel, mintegy negyed órája még van a SZEOL-nak arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson - és az eddig látottak alapján ez nem is esélytelen.
75'
Újabb vendég változtatás: a sárgás Mészárost Kovács István váltja a vendégeknél.
70'
Maksimovic helyére Tomisic áll be a SZEOL-ban.
69'
Mészáros dönti fel Pétert a felezőnél: övé az első vendég figyelmeztetés.
67'
Kővárit hívja le a vendégek mestere, akinek a helyét a rutinos Sitku Illés veszi át.
65'
Gól, vezet a Dorog! Az előbbi faultért járó szabadrúgás érkezik a hosszúra, ahol Berkó emelkedik a legmagasabbra, és a léc alá fejel, 0-1.
64'
Schrammel rántja le meginduló ellenfelét, ezért kap sárgát.
63'
Medgyes fejese köt ki a kapu tetején: lüktető meccs, amelyet az első gól akár el is dönthet.
62'
Mi maradt ki! Maksimovic lépett ki a védője mellett, majd az alapvonalról centerezett, az üresen érkező Péternek azonban kicsit a háta mögé jött a labda, így már nem tudta a kapu felé irányítani, ez már nagy helyzet volt!
58'
Medgyes cikázik be három védő mellet a tizenhatoson belülre: szerencsére lapos lövése nem megy eléggé sarokra. A második félidő eddig a Dorogé, a vendégek egészen más futballt mutatnak a fordulást követően.
52'
Kővári teszi kapura mintegy 20 méterről, miután szabadon lőhet: szerencsére pont középre jön a labda. Egy agresszívabb Dorog jött ki a második félidőre, ezek egyelőre figyelmeztető jelek.
51'
Füredi beadását Vígh fejeli kapura Leindler szorításában: ez kevésen múlt, szinte a semmiből került helyzetbe a Dorog.
49'
Schrammel húzza meg a jobb szélen, egészen az alapvonalig, majd blokkolják beadását. A szögletet végül Rácz tenné kapura estében, de Szemerédi ezt könnyen fogja.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem cserélt.
SZÜNET
45'
Egy dorogi szöglet még a végére: ezt hárítja Grünvald, Böcskei pedig nem hosszabbít, és véget vet az első félidőnek. Eddig biztató mindaz, amit a pályán látunk, csak a gól hiányzik a SZEOL játékából.
43'
Kiegyenlített, kifejezetten jó meccs: kár, hogy a SZEOL nem élt valamelyik lehetőségével a kapu előtt, mert az első perceket leszámítva a szegediek előtt adódtak helyzetek.
37'
Ez szép akció volt, Forró hozta fel a labdát, majd kitette a jobbon induló Schrammelnek, akinek centerezését vágják szögletre a vendégek. A sarokrúgás után Vágó fejelhet, de nem fog kaput - támadásban veszélyesebb a SZEOL!
33'
Forróé a meccs első sárgája, aki hátulról csúszik oda ellenfelének egy szegedi szöglet után.
29'
Kicsit leült most a meccs az utóbbi percek után, sok apró párharc, ütközés jellemzi a találkozót - szó se róla, ebben a hidegben ez nem egyszerű feladat.
20'
Péter tesz maga elé egy labdát fejjel, majd a pattogós labdát jó húsz méterről rá is küldi: kevéssel megy el a lövése a bal kapufa mellett. A kezdeti időszak után mostanra inkább a SZEOL-ról szól a meccs.
14'
Maksimovic most nem ível, hanem lő, szinte ugyanonnan, ahonnan az előbb: Szemerédi kiüti, a labdára érkező Péter pedig ismétel, Szemerédi ezt is kitolja, de már lesen volt a szegedi támadó. Bátor játék a SZEOL-tól!
13'
Egy bal oldali beadás eljut a tizenhatos jobb sarkánál álló Medgyeshez, aki egy átvétel után az oldalhálóba bombáz - ebben több is lehetett volna.
10'
Ez szép volt, Maksimovic lépett ki a balösszekötő helyén, majd befele tolta, de ívelése egy picit magas lett a hosszún érkező Schrammelnek. A Dorog mezőnyben aktívabb eddig, de egy picit fentebb tolta a védekezését a SZEOL, amely ott is tud maradni a vendégek térfelén.
6'
Péter váltja a megsérült Kérit - ez minden bizonnyal szerkezeti átalakítással is jár.
3'
Hát ez nem indul jól, Kéri marad lent az oldalvonal mellett - ápolják ugyan, de jelzi, hogy nem tudja folytatni - le is ballag a pályáról, átmenetileg tíz emberrel a SZEOL.
1'
A kék-feketében futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Dorog tiszta zöldben játszik ma.
13.00 - A mérkőzés egyperces gyásszünettel kezdődött: a brazil labdarúgó-csapat, a Chapocoense-t ért tragédiára emlékeztek. 12.50 - A szegediek kispadján Dongó Dénes mellett Stefan Tomisic, Péter Antal, Gajág Gergő, Mendebaba Szása, Harsányi István és Németh László foglal helyet. 12.35 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, igen csípős decemberi meccs vár ma a SZEOL-ra, ahová nem sütött a nap, ott még a dér is rajta van a füvön. Több változás is akad a SZEOL kezdőjében a mai meccsre, többek között az eddigi kapitány Gajág Gergő a kispadon kezd, így a szalag majd Puskás Csabán lesz. A találkozó Böcskei Balázs sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.