Sport

Labdarúgás: sikerült változtatnia az Ásotthalomnak

Labdarúgás: sikerült változtatnia az Ásotthalomnak

2016. december 19., hétfő
Labdarúgás: sikerült változtatnia az Ásotthalomnak
kistelek_asotthalom46_gs_koszo_laszlo

Az utolsó mérkőzésen aratott győzelmének köszönhetően felkapaszkodott a dobogóra az Ásotthalmi TE: Kószó László együttese beragadt a rajtnál, ám ezt követően összekapta magát, a trénerrel az elmúlt félszezont tekintettük át.

Meglepő vereséggel kezdett az Ásotthalmi TE a Csongrád megyei I. osztályban: a tavalyi évad hatodik helyezettje az átalakult Sándorfalva otthonában 1-0-s zakóval nyitotta a pontvadászatot, amit két győzelem követett két szegedi csapat ellen, a SZVSE-t és az FK Szegedet is kapott gól nélkül verték Baji Renátóék. A Kurca-partján azonban újabb vereség következett, bajnokságbeli harmadik vesztes meccsét pedig a listavezető és őszi bajnok Csongrád ellenében könyvelhette el a homokháti együttes - ám ezt zsinórban aratott öt győzelem követte, aminek következtében felkapaszkodott a dobogóra az Ásotthalom a téli szünetre. "Rosszul kezdtük a bajnokságunk, de ezt követően sikerült rendeznünk a sorainkat. A Csongrád ellen kimondottan jól játszottunk, ám tulajdonképpen az egyetlen lehetőségüket belőtték, így nyerni tudtak, hiába alakítottunk ki több helyzetet. Ezzel küzdöttünk egész ősszel, rengeteg lehetőséget kidolgoztunk, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Az utolsó, tiszaszigeti győzelmünkbe azért belejátszott az is, hogy nem játszott

Bernát Péter

és

Kasza Ferenc

" - foglalta össze az őszt

Kószó László

, az Ásotthalmi TE vezetőedzője. A csapat 2015 januárja óta dolgozik Kószó László vezetésével, ám ezúttal a keretben sem volt túl nagy változás a nyáron: a két távozó helyére hárman érkeztek, Csamangó Dániel és Kazi László mellett Vékes Martin húzott ásotthalmi mezt az idei évadra. Kószó László kifejtette, a tervek szerint a télen sem terveznek túlságosan belenyúlni a keretbe, így egy összeszokott gárda futhat ki majd a tavaszi idényre is. Az Ásotthalom ugyan felért a dobogóra, de mindössze egyetlen ponttal előzi meg a pótolt mérkőzésen legyőzött Tiszaszigetet, az Algyő pedig csak három egységgel van mögöttük, így várhatóan éles lesz a harc a bajnokság második felében az érmes helyekért. "Továbbra is az első öt hely valamelyikében gondolkozunk, ahogyan a nyáron is nekifutottunk ennek a bajnokságban. Ez nem lesz egyszerű, mert bár a Csongrád és a Makó kiemelkedik a mezőnyből, de a Tiszasziget, az Algyő és a Szentes is erős csapat, ők mindannyian odaérhetnek a dobogóra, nehéz lesz megtartanunk a helyünket" - tekintett a folytatásra az ásotthalmiak mestere. Úgy folytatta, helyzetüket mindenképp nehezítette, hogy az egyik nyáron érkezett labdarúgó, Vékes Martin a szezon elején megsérült, így mindössze hét mérkőzésen léphetett pályára, és az ősz második felében rá már nem számíthatott, így tulajdonképpen 13-14 játékos játszotta végig a mérkőzéseket. Egy egészen sportszerű őszön vagyunk túl a megyeegyben, hiszen összesen öt együttes is piros lap nélkül hozta le az idény első felét: a Csongrád, a Makó, az UTC, a Tiszasziget és a SZVSE mellett az Ásotthalomból sem volt kiállítás az őszi fordulók során. A gárda mestere elmondta, ennek külön örülnek a csapatnál, az idény előtt átbeszélték ezt az elmúlt évek tükrében, hiszen korábban ezzel is küszködtek, de ezúttal sikerült kiállítás nélkül lehozniuk az őszt. Az Ásotthalmi TE várhatóan január második hetében kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.