Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: átgyalogolt a Hódmezővásárhelyen az SZKKSE + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szkkse_hlkc28_gs

Egy percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem, Bakó Botond csapata nagyon határozottan kezdte a találkozót és hamar eldöntötte a két pont sorsát.

Nagyon jól reagáltak az orosházi pofonra a szegedi lányok, az előző fordulóba nelszenvedett vereség után nagyon határozottan kezdték a találkozót. Keményen védekeztek Bakó Botond tanítványai, amivel eddig sem volt gond, de ezúttal a támadásokat is jó százalékban fejezték be góllal. A Hódmezővásárhelynek nem is nagyon ízlett a szegedi védekezés, nagyon nehezen találtak rést a falon, alig-alig jutottak el helyzetig, amikor mégis, akkor meg a legtöbb esetben Dobó Mónika eszén nem sikerült túljárniuk. Az SZKKSE kapusa ma is remekül védett, több bravúrt is bemutatott. Negyed óra elteltével már majdnem tízgólos volt a szegedi előny, alaposan állva hagyta ellenfelét a hazai csapat. Ki kell emelni az ihletett formában kézilabdázó Bárány Krisztinát, aki meg sem állt tizenegy lőtt gólig, ezzel toronymagasan a mérkőzés legeredményesebb játékosaként zárt.

A vendégek erejéből még a zárkózásra sem igen futotta, gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a lényegi kérdéseket az SZKKSE, amelyen látszott, hogy szeretné javítani a múltheti botlást. Ki kell emelni azt is, hogy kis túlzással minden második hódmezővásárhelyi lövési kísérletet blokkoltak a szegedi lányok, nagyon koncentráltan és agresszívan kézilabdáztak egész este, aminek az eredménye egy nagyon sima, tizenkilencgólos különbség lett a végére. Az SZKKSE ezzel továbbra is második és tapad a listavezető Kecskemétre, minden esélye megvan arra is, hogy tavasszal megelőzze őket és bajnoki címet szerezzen.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 13. forduló

PC Trade Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 40-21 (19-10)
Szeged, Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.
SZKKSE: Dobó – Berta, Aron 4, BÁRÁNY 11/3, Kaposvári 1, Barna 3, Lovistyék 1. Csere: Eperjesi (kapus), Szepesi 4/1, Homoki 3/1, Mikó 4, Valovics 1, Kuti 2, Tóth 2/1, Szabó 2, Zsilák 2. Vezetőedző: Bakó Botond
Hódmezővásárhely: Kothencz – Szűcs 5/1, ILYÉS 6/2, Fazekas, Tószegi 2, Nagy, Török 4. Csere: Áncsán (kapus), Sebők 2, Földesi, Blaskovics, Szabó, Klemm 2/2. Vezetőedző: Gaál Adrienn
Hétméteres: 6/6 ill. 6/7
Kiállítás: 2 perc ill. 6 perc
Piros lap: Ilyés Lilla

Online közvetítésünk

VÉGE.

60′ A vendégek egyik legjobbja, Ilyés Lilla szerez nagy gólt, 39-21. A visszafutásnál csúnyán szabálytalankodik azonban, piros lappal kiállítják. Homoki Regina lő hetest, és egyúttal borzasztóan nagy gólt, megvan a negyvenedik hazai gól, 40-21. Ez a végeredmény, átgyalogolt ellenfelén az SZKKSE.

59′ Homoki Regina lop labdát, Aron Andreának játszaná fel kínaira, de nem jó az átadás. Klemm Kata belefut védőjébe a túloldalon, Bárány Krisztina pedig megszerzi tizenegyedik gólját, 39-20.

58′ Szabó Patrícia kap kettő perces büntetést, a Szeged meg hetest. Tóth Sára nagy erővel lövi be, 38-20. A másik oldalon jön a menetrendszerinti blokk, de most nem jó a gyorsindítás.

57′ Tóth Sára lövése a blokk-kapufa-alapvonal útvonalat járja be, marad a labda a hazaiaknál.

56′ Bárány Krisztina nem sokszor lőtt ma mellé, ez az ilyen különleges alkalmak egyike, fordulhat a Vásárhely. Szabó Patrícia lő a túloldalod, de mondani sem kell, a blokkban elhal. A fordulásból Zsilák Katalin szerzi meg a Szeged újabb gólját, 37-19. Szűcs Dalma a másik oldalon pazarul ejt, potyognak a gólok, 37-20.

55′ Most Blaskovics Ingridről elfeledkeznek a hazaiak a jobb szélen, Eperjesi azonban bravúrral hárít, sőt, a kipattanónál is!

54′ Bárány Krisztina viszonylag régen szólt hozzá a meccshez gól formájában, de most ismét megteszi, 36-19. Török Gabriella a másik oldalon csak kapufáig jut.

53′ Újabb hétméterest dobhat a Hódmezővásárhely, Klemm Kata pedig értékesíti is a büntetőt, 35-19, Bakó Botond kér ezúttal időt.

52′ Ugyanezt megteszi a másik oldalon Kuti Szandra is, Homoki fejezi be az akciót, 35-17. A másik oldalon gyorsan válaszol Ilyés Lilla, 35-18.

51′ Tóth Sára elképesztően hatalmas kapufát lő, majdnem a hazai kapusig pattan vissza a lövés, marad a hazaiaknál a támadás lehetősége, de nem sokáig, mert Klemm Kata labdát lop a falban egy sikertelen bejátszás közben.

50′ Sebők ismét nagyszerű ütemben játssza meg a szélen Törököt, aki azonban ellövi a hosszú sarok mellett a labdát. A túloldalon Kothencz mutat be pazar védést lábbal, azonban maradhat a Szegednél a labda.

49′Sebők Stefánia átlövése is a kapuban köt ki, kozmetikázza az eredményt a vendég gárda, 33-17. A túloldalon Szabó Janka a gólszerző, de úgy tűnik megsérült, a bokáját fogja a szegedi játékos, őt is ápolni kell, áll a játék, 34-17. Sajnos nem is tud lábra állni, le kell hozni a pályáról.

48′ Ilyés Lilla azért csak megtalálja középen azt a bizonyos rést, 33-15. Bárány Krisztina bejátszása rossz a túloldalon, Kothencz remekül látja meg az elfutó Török Gabriellát, aki hatalmas bravúrral juttatja a labdát a kapuba, 33-16. Kothencz közben bemutat egy védést, jöhet megint a HLKC.

47′ Kishíján labdát lop a hazai csapat, de a sporik közbefújnak. Az újabb vendég kísérletet újabb hazai blokk követi, majd még egy. Egyszerűen nincs út a hazai kapuhoz.

46′ Tóth Sára lövését ezúttal blokkolják, fordulhat a Vásárhely.

45′ Hétmétereshez jutnak a vendégek, Eperjesi Gréta a kapuban, de ő sem háríthatja Ilyés Lilla lövését, 33-13. Eperjesi marad is az utolsó percekre a szegedi kapuban és lehet is dolga, mert újabb hétmétereshez jutnak a vendégek. Közben Ilyés Lilla marad lent, de saját lábán hagyja el a játékteret. Klemm Kata áll oda a heteshez és gólt is lő, 33-14.

44′ A mérkőzés utolsó negyedében csak az a kérdés, hogy mennyivel nyernek a hazaiak, akik továbbra is keményen védekezne, újabb blokk, újabb gyors indulás, most Szabó Janka a befejező ember, 33-12.

43′ Lécen csattan a következő vásárhelyi kísérlet, Homoki Regina szerzi meg a labdát, nagyon pimasz csellel átejti Kothenczet, 32-12, húsz gól közte.

42′ Újabb eladott labda a vendégek részéről, Tóth Sára lábbal megveri védőjét és szerez újabb szegedi gólt, 31-12, óriási a különbség.

40′ Ha emberegyenlőségnél nem találja a rést a vásárhelyi csapat a hazai védekezésen, akkor ez most hatványozottan igaz. Passzívnál egészülnek ki a véndégek, de a kapufa megakadályozza azt, hogy közelebb zárkózzanak. Ellenben Bárány Krisztina lő egy újabb gólt, hihetetlenül játszik ma, 30-12.

40′ Közelednek az ünnepek, megjött hát a vásárhelyi lányok ajándékozási kedve, ezúttal Zsilák kap ajándék labdát, Barna pedig újabb gólt lő, 29-12, időt kér Gaál Adrienn.

39′ Barna Éva nagyszerűen lop labdát, elfut, gólt lő, ráadásul Ilyés Lilla löki, amiért két percet kap, 27-12. Hátrányban támad a Vásárhely, Homoki labdát lop, Mikó Gréta pedig büntet, 28-12.

38′ Megint kivédekeznek a hazaiak egy vendég támadást, Homoki szerez labdát, Zsilák, Barna a labda útja, utóbbi szerez gólt, 26-12.

37′ Nem viccelnek a szegedi lányok védekezésben, újabb lövést blokkolnak, Mikó Gréta le is fordulna, azonban pontatlan átadást kap így tovább támadhat a Vásárhely.

36′ Nagy Emese próbálkozik középről, de ismét blokkolnak egy lövést a szegedi lányok, majd az ihletett formában kézilabdázó Bárány Krisztina megszerzi újabb gólját, 25-12.

35′ Mikó Grétát állítják meg szabálytalanul, Bárány Krisztina lövi a hetest, méghozzá kegyetlenül a léc alá, 23-11. A túloldalon ezúttal sikerül bejátszani középre a labdát, Török Gabriella gólt is szerez, de a pályára lépő Zsilák Katalain elfut a jobb szélen és gyorsan válaszol, 24-12.

34′ Ismét Bárányra jön ki a lövés, de ezúttal blokkolják, a labda viszont a lendületből érkező Aron Andrea kezében köt ki, aki a kapufa segítségével szerez gólt, 22-11. Kiegészül közben a Vásárhely, de a játékvezetők elveszik a labdát tőlük.

33′ Nagy Emese próbálna betörni, de nem nagyon jön össze neki, Sebők ereszt el egy lövést takarásból, de Dobó könnyedén véd. A túloldalon Bárány Krisztina megszerzi következő gólját, nagyon megy ma neki, 21-11. A vásárhelyi válasz ezúttal elmarad.

32′ Aron Andrea szerez remek gólt, ráadásul két percre kiküldik Földesi Gerdát a játékvezetők, mert lökte a levegőben a szegedi lányt, 20-11.

31′ Megkezdődik a második félidő, a vendégek vezetik az első támadást. Sebők irányít, majd lő talpról, de Bárány egy kézzel blokkol, viszont Ilyés Lilla pazar testcsellel csapja be a védelmet és szerez gólt, 19-11.

SZÜNET.

30′ Sebők Stefánia szépen húzza le a bal szélre, Török Gabriella pedig értékesíti a nagyszerű passzt, 18-10. Továbbra is emberhátrányban a Szeged, Dobó Mónika le is jön hogy hat emberrel támadhassanak. Aron Andrea fantasztikus átadással játssza meg Kuti Szandrát a falban, aki gólt szerez, 19-10, kilencgólos szegedi előnnyel vonulnak pihenőre a csapatok.

29′ Szepesi Ivett marad lent, az arcát fogja, vélhetően kapott egyet a falban, ápolni is kell, áll a játék. A játékvezetők egyébként nem ítéltek semmit, jöhet majd a HLKC az ápolás után. Homoki Regina áll be Szepesi helyett.

28′ Sebők Stefánia passza rossz a szélre Török Gabriellának, de a Szeged is elszórja a labdát, Barna Éva azonban remekül zár vissza, marad a labda a vendégeknél. Földesi Gerda lő ütemtelenül közbe, de a felsőlécen csattan a labda, a kipattanóért nagy a harc, Tóth Sára két perces kiállítást kap. Hétméterest lő a Vásárhely, Ilyés Lilla pedig be is lövi, 19-9.

27′ Áncsán is véd a másik oldalon, Tóth Sára Fruzsina kísérletezett távolról.

26′ Aron Andrea mindenkit megver lábon, addig-addig keresi a helyet, amíg megtalálja, lő, gól, 18-8. A túloldalon továbbra sem tud mit kezdeni a kemény hazai védekezéssel a Vásárhely, de Sebők azért üresen marad a jobb szélen és hétméterest harcol ki, de Szűcs Dalma eszén Dobó Mónika ismét túljár, lábbal védi a hetest.

25′ Kuti Szandra szerez hatalmas gólt a bal oldalról, 17-7. A másik oldalon Szűcs Dalma válaszol a jobb oldalról, szépen lövi el rövidre Dobó Mónika mellett, 17-8.

24′ Sebőköt állítják meg a szegedi lányok először, másodszor már nem sikerül, 16-7.

23′ Már kezdett kicsit zárkózni a vendég gárda, de most megint elveszik tőlük a labdát a sporik, tízgólos különbségéert támad a Szeged, Bárány törne be a bal szélen, de megállítják, hétméterest lőhet, amit értékesít is, 16-6.

22′ Kaposvári Anita nagyszerű lövőcselt mutat be, ezzel utat teremt magának a kapuhoz középen, be is lövi a helyzetet, majd egy gyors labdaszerzés után megint Szepesi szerez önnyű gólt Dobó Mónika védése után, 15-6.

21′ Sikertelen támadás itt, sikertelen támadás ott, jöhet a Hódmezővásárhely, Tószegi Krisztina pedig hatalmas gólt ragaszt a léc alá, zárkózik a Vásárhely, 13-6.

20′ Szépen jár a labda a vásárhelyi kezeken, a végén a bal oldalon marad üresen Török Gabriella, gólt is szerez, 13-5. A másik oldalon Áncsán védéssel mutatkozik be a kapuban.

19′ Szepesi marad üresen, áttör a vásárhelyi falon és újabb gólt szerez, 13-4.

18′ Becsei törne be, de sikertelen a kísérlet, a Szeged is eladja a labdát, a rohanást, Szűcs Dalma zárja le a rohanást egy góllal, 12-4.

17′ Első hétméteresét dobhatja a vendég gárda, Szűcs Dalma pedig értékesíti, 11-3. Aron Andrea a túloldalon nagyon szépen megy fel jobbátlövőben, szép gólt dob a rövid alsó sarokba, 12-3. Csere a vendég kapuban, Áncsán Fanni váltja Kothencz Vivient.

16′ Tószegi próbálkozik távolról, a felsőlécen csattan a lövése, Mikó Gréta indul ezúttal gyorsan, átrohan az SZKKSE a HLKC-n, újabb szegedi gól, 11-2.

15′ Valovics Nóra kap sárga lapos figyelmeztetést, a Vásárhely egyszerűen nem találja a szegedi védekezésen a rést. Ezúttal Barna Éva lép ki remekül a falból, el is veszik a labdát a játékvezetők, megint gyorsan fordul a Szeged, Lovistyék Kitti is feliratkozik a gólszerzők közé, 10-2, állva hagyja ellenfelét a Szeged.

14′ Ismét kemény a szegedi védekezés, labdaszerzés után megint Szepesi lép el a jobb oldalon, újabb ziccert dobhat és most sem hibázik, 9-2.

13′ Bárány Krisztina próbálkozik megint középről, ezúttal azonban sikeresen, 7-2. Dobó Mónika újabb védést mutat be, Szepesi fordul le, kapja, lövi, gól, 8-2. Időt is kér a vásárhelyi csapat.

12′ Bárány Krisztina próbálkozik középről talpról, de ezúttal Kothencz hárít, igaz, rögtön el is adja a labdát a vendég csapat.

11′ Sebők kezéből ütik ki a labdát, már fordulna a Szeged, azonban közbe fújnak a sporik. Passzívnál támad a Hódmezővásárhely, Nagy Emese lő, de a kapufáról mellé pattan a labda.

10′ Nagy Emese emelkedik lövésre, de Bárány magassági fölényben vele szemben, könnyedén blokkolja a lövését, a lecsorgót pedig megszerzik a szegedi lányok. A védekezés ma is nagyon jól működik a hazaiaknál.

9′ Sebők passzolja ki az oldalvonalon a labdát, tovább növelheti előnyét a hazai csapat. Mikó Gréta kap bejátszást a falba, de megállítják. Aron Andrea lő ezután távolról, de nem találja el a kaput.

8′ Ilyés Lilla kap sárga lapot, a bal oldalon törne be Berta Nikolett, de csúnyán aláfordul bokája, ápolni is kell. Hétméterest lőhet a Szeged, Bárány Krisztina pedig pimaszul átejti Kothenczet, 6-2.

7′ Dobó Mónika eszén ma nem tudnak túljárni a vendégek, gyorsan fordul a Szeged, Valovics Nóra is feliratkozik a gólszerzők közé, 5-1. A túloldalon Tószegi szerez gólt a jobb oldalról, de bele is sérül az esetbe, le kell cserélni, Földesi helyette a pályán, 5-2.

6′ Elveszíti a labdát az SZKKSE, Szűcs Dalma kap remek hosszú indítást és megszerzi a vendégek első gólját, 3-1. Labdát lop megint a HLKC, Nagy Emese vezeti egy az egyben Dobó Mónikára, de hatalmas bravúrral hárít kézzel a kapus. Mikó Gréta lövésébe a túloldalon Kothencz megint csak beleér, de most sem tud hárítani, 4-1.

5′ Tovább várat magára az első vásárhelyi gól, ezúttal a kaput sem sikerül eltalálnia Fazekasnak.

4′ Tószegi Krisztina lövését is hárítja Dobó Mónika, jól kezd a hazaiak kapusa ismét, bár ez most nem volt az a védhetetlen lövés. Labdát lopnak a vendégek ugyanakkor, de a gyorsindításnál lépéshiba miatt el is veszítik. Bárány Krisztina ellenben nem hibázik a túloldalon, 3-0.

3′ Sebők Stefánia próbálkozik átlövéssel, de megfogják, majd Dobó Mónika második védését mutatja be. A másik oldlon Tószegi kap sárga lapot, az SZKKSE-nél a labda. Fazekas Zsuzsanna ellen ítélnek belülvédekezést, újabb hétméterest lőhet Szepesi, de ezt a felsőlécre lövi, a kipattanót pedig nem tudja megszerezni.

2′ Hétmétereshez jut a hazai csapat, Szepesi Ivett pedig értékesíti az első büntetőt, 2-0.

1′ Elkezdődött a találkozó, az SZKKSE vezeti az első támadást. Rögtön meg is szerzi a vezetést a Szeged, Bárány Krisztina balátlövő pozícióból viszonylag messziről emelkedik, Kothencz beleér a labdába ugyan, de becsorog, 1-0. A másik oldalon nem születik gól az első akcióból.

17.55 A szegedi lányok hosszú idő után először ismét zöld mezben lépnek pályára, míg a vendégek a szokásos kék felsőben futnak ki a parkettre. Már zajlik a csapatok bemutatása, néhány perc és kezdődik a találkozó!

17.45 Köszöntjük olvasóinkat a Városi Sportcsarnokból, hamarosan kezdődik a PC Trade Szeged KKSE és a Hódmezővásárhelyi LKC összecsapása a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 13. fordulójából. Ez az utolsó mérkőzése a csapatoknak a téli szünet előtt, a szegedi lányok a tabella második helyéről, míg a vendégek a tizedik pozícióbal vágnak neki a találkozónak.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

Nem hangolódtak jól a csapatok a Csongrád megyei ütközetre a női kézilabda NB I/B Keleti csportjában, ugyanis míg az SZKKSE az Orosháza vendégeként szenvedett vereséget, addig a hódemzővásárhelyi lányok hazai pályán kaptak ki a Gödi SE-től. A szegediek támadójátéka visszaesett a szezon elején mutatott formához képest, viszont a védekezésük remekül működik továbbra is, ennek megfelelően a tabella második helyén várhatják az összecsapást a listavezető Kecskemét mögött. A Hódmezővásárhely jelenleg tizedik a tabellán, így a mérkőzés favoritja a hazai csapat, ám ehhez Bakó Botond lányainak meg kell találniuk a ritmust támadásban is.

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Nem termett babér a Kosársulinak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Könnyű győzelmet aratott a Salgótarján a Kosársuli ellen a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében.

Tovább olvasom

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál