Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: a Celje sem jelentett gondot a MOL-Pick Szegednek + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick_celje32_gs

Bár okozott kellemtlen pillanatokat a Celje Juan Carlos Pastor csapatának, végül magabiztos győzelmet aratott a Pick.

Kissé mintha álmosan kezdte volna az összecsapást a hazai csapat, ellenben a Celje energikusan vágott neki a mérkőzésnek, ennek köszönhetően az első percekben csak futott az eredmény után Juan Carlos Pastor együttese. Többször is vezettek két góllal a szlovénok, Marin Sego nem igazán találkozott ebben a periódusban a labdával, a szegedi védekezés pedig nem nagyon találta a Celje-támadások ellenszerét. Az első félidő felénél 8-6-ra vezetett Mlakar góljával a vendég gárda. Ezek után a Pick egy 7-2-es periódust produkált a szünetig, elkezdett összeállni a védekezés és támadásban is egyre több gólt tudott szerezni Jonas Källman vezetésével a Pick. Szintén ki kell emelni Stas Skube játékát, aki többször verte meg lábbal a védőjét, fontos gólokat szerezve ezzel a kritikus első percek után.

A szünetre ötgólos, 15-10-es előnnyel vonultak a felek. A második játékrész kísértetiesen hasonlóan kezdődött mint a meccs eleje, kicsit megint leült a Szeged védekezésben, de komolyabban nem tudta így sem megközelíteni a Celje a vendéglátó gárdát. Azt is elbírta a Pick, hogy pocsékul dobta a hétmétereseket, az öt megítélt büntetőből csupán egyet tudott értékesíteni Balogh Zsolt. A második félidőben meg tudta tartani ötgólos előnyét a Szeged, ezzel pedig zsinórban ötödik Bajnokok Ligája mérkőzésén aratott győzelmet, és ha csak ideiglenesen is, de átvette a vezetést a B csoportban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport 9. forduló

Mol-Pick Szeged – RK Celje Pivovarna Lasko 27-22 (15-10)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3100 néző. Vezette: Vaidas Mazeika, Mindaugas Gatelis (litvánok).
Szeged: Sego – Pedro 2, Buntic, Skube 5, Thiagus Petrus 3, Bánhidi 2, Källman 6. Csere: Obranovic, Gorbok 1, Zubai, Balogh 3/1, Blazevic, Gaber 4, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Celje: Gajic – Babarskas, Marguc 2, Poteko, Malus 2, ZVIZEJ 7, Malus. Csere: Mackovsek 4, Mlakar 4, Groselj, Razgor, Zarabec 2, Beciri 1. Vezetőedző: Branko Tamse.
Hétméteres: 1/5 ill. 2/4
Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc

Juan Carlos Pastor: “Szeretnék gratulálni az egész Pick-családnak, a vezetőségnek, a csapatnak, a szurkolóknak, nagyon fontos és nehéz meccset sikerült megnyernünk. Az első húsz percben rosszul játszottunk, elsősorban védekezésben követtünk el hibákat, de a félidő végére összeállt a játék és sikerült ötgólos előnnyel szünetre mennünk. A csapat hozzáállásával nem volt gond, inkább a fegyelem hiányzott a játékunkból, ebben mindenképpen fejlődnünk kell a jövőben. A csapat jól dolgozik, jó úton jár, azérét végezzük el a munkát mert szeretjük mit csinálunk. Nem az a legfontosabb, hogy hanyadik helyen állunk jelenleg a csoportban, hanem az, hogy hány pontot tudtunk eddig szerezni. Most csak a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.”

Branko Tamse: “Gratulálok a Szegednek, jobbak voltak nálunk, megérdemelten arattak győzelmet. Az első húsz ercben jól játszottunk, utána iszont olyan hibákat követtünk el, amiket egy Szeged szintű csapat kegyetlenül kihasznál. A második félidőben többféle védekezést is kipróbáltunk, de ez nem hozott eredményt. Ha egy ilyen meccset meg akarsz nyerni diegenben akkor mindent tökéletesen kell csinálnod, ez pedig sajnos nekünk ma nem sikerült, ezért tudott nyerni a Szeged.”

Luka Zvizej: “Nagyon jó érzés volt újra ezek előtt a fantasztikus szurkolók előtt játszani, őszintén szólva meglepődtem a fogadtatáson. A szerződésem idén lejár, de már tárgyalunk a klubbal a hosszabbításról, jó formában is érzem magam, így biztosan találkozunk még a Szegeddel.”

Stas Skube: “Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg, ezzel pedig egy jó szériát folytatunk. Jó meccset játszottunk, de támadásban elég sok hibát követtünk el. Amikor védekezésben visszaálltunk a hatosfalra, onnantól kezdve el tudtuk dönteni a mérkőzést. Az összes külföldi játékost elogadják itt Szegeden, úgy a város mint a klub. Persze ha jól játszol, akkor egyszerűbben szeretteted meg magad a szurkolókkal, ha rosszul akkor nehezebben. A jövőben is ezen fogunk dolgozni.”

Online közvetítésünk

VÉGE, 27-22 (15-10)

60′ Talpon a szegedi publikum, meglesz az újabb győzelem, most már csak a végeredmény kérdéses. Skube szerez újabb gólt, 27-21. Már csak másodpercek vannak hátra, Beciri szerez még egy szlovén gólt a végén, 27-22, ez a vége!

59′ Nem sikerül lövéssel befejezni az akciót, fordul a Celje, de Marguc lövését Sego bravúrral hárítja!

58′ Baloghot fogják meg a mezénél fogva, nem volt szép jelenet. Baloghnak most kijut a jóból, lövésre emelkedik fel, a levegőben löki meg Suholeznik, ez nagyon csúnya volt, szerencse hogy nincs sérülés. Természetesen jár a két perc Suholezniknek.

57′ Thiagus Petrus védekezik keményen Groselj ellen. Malus most üresre tudja játszani magát, és gólt is dob, 26-21.

57′ Zarabecet megint szorosan fogják, szabaddobást harcol ki csapatának, a Celje mestere pedig időt kér.

56′ Zarabec törne be a szegediek között, de elveszítik a labdát a vendégek. Úgy tűnik sportszerűtlenül akadályozzák meg a szegedi labdakihozatalt, de nem ítélnek semmit a játékvezetők. Balogh Zsolt lépéshibát vét, jöhetnek a szlovénok.

55′ Obranovic emelkedik, az utolsó pillanatban azonban úgy dönt, hogy Thiagus Petrushoz passzol, ám az átadás elhagyja a játékteret. Öt és fél perc van hátra, ha nem történik csoda meglesz az újabb győzelem.

54′ Obranovic lop most majdnem labdát, de tovább támadhat a Celje. Mlakar színészkedését most unják meg a sporik, kiállítják két percre. Lőnie kellene a Celjének, de már nincs rá lehetőségük, ugyanis elveszik tőlük a labdát, nagyon jó védekezés volt, bravó!

53′ Gaber egy lehetetlen labdát szed össze és lő gólt! 26-20. Ezekben a percekben sokat áll a játék, szinte minden támadásban törölni kell. Majdnem labdát lop a Pick, majd Zarabec lövése pattan ki a blokkról. Már passzívat jeleznek a játékvezetők.

52′ Nagy a hangpárbaj a két szurkolótábor között. Passzívnál támad a Pick közben, Skube elereszt egy lövést, de Gajic hárít, marad viszont a labda a hazaiaknál. Juan Carlos Pastor ismét időt kér.

51′ Obranovic szabálytalankodik Marguc ellen, hétméterest kapnak a vendégek. Zvizej azonban nem hibázik, 25-20.

50′ Skube lop labdát, Thiagus Petrust indítja, aki gólt szerez, 25-19.

50′ Mario Sostaric első gólját szerzi a mérkőzésen, 24-19. Tartja ezt az ötgólos különbség közeli állapotot a Pick, időt kérnek most a vendégek.

49′ A Celje is kapus nélkül támad, de nekik ez jobban sikerül mint a Picknek, Mackovsek emelkedik és lő gólt a hosszú alsóba, 23-19.

48′ Balogh, Obranovic összjáték, hetest kap a Szeged, de Gorbok lövését is védi Gajic, ez ma nem megy. Két perces kiállítás közben a vendégeknél.

47′ Jonas Källman marad hosszú idő után először üresen a bal szélen, ki is használja ezt a svéd, megszerzi hatodik gólját, 23-18. A Celjétől elveszik a labdát a játékvezetők.

46′ Zvizej harcol ki egy hétméterest, amit be is lő, ritka esemény ez ma, 22-18.

45′ Zarabec első kísérlete a blokkban, második kísérlete Sego kezei között hal el, fordul a Pick. Sostaric először van támadásban a pályán, Skube pedig újabb gólt szerez az akció végén, 22-17.

44′ Balogh zseniális labdát ad Bánhidinak, aki köszöni szépen, gólt is szerez, neki ma ez az első, 21-17.

43′ Még negyven másodpercig emberhátrányban a Pick, de Balogh fantasztikus gólt lő a rövid felsőbe, Zvizej viszont már megint lő egy üreskapus gólt, nem nagyon jött be ez a taktika a Szegednek, 20-17.

42′ Gabert állítják ki a játékvezetők, de Poteko lövését Sego hárítja. Kapus nélkül támad a Szeged. Sajnos Balogh beleszalad a védőjébe, Zvizej pedig üres kapura dob egy könnyű gólt, 19-16.

41′ A kapufa is velünk van most, fordulhat a Pick. Matej Gaber nagyot harcol középen, aztán parádésen ejti át Gajic feje fölött a labdát, egyenesen a kapuba, 19-15.

40′ Obranovic ellen fújnak támadó hibát, fordulhatnak a vendégek. Most kemény a szegedi védekezés, nem jutnak lövőhelyzetig a celjeiek.

39′ Obranovic próbál meg átjutni a celjei falon, de szabálytalankodnak vele szemben. Gaber azonban jó labdát kap beállósban, és gólt is szerez, 18-14. Zvizej nagyon gyorsan válaszol erre a gólra, 18-15.

38′ Poteko meglehetősen nagy színészetet mutat be, figyelmeztetik is a játékvezetők, de marad a Celjénél a labda. Zarabec most szépen veri meg a védőjét lábbal, 17-14.

37′ Matej Gaber lövését védi ki ezúttal Gajic, pedig jó volt az összjáték. Tovább faraghatja a különbséget a vendég gárda, de Mackovsek most rosszul játssza be a labdát. Közben egy kimaradt helyzet itt, egy kimaradt helyzet ott, Stas Skube zárja le ezeket a kaotikus másodperceket egy góllal, 17-13.

36′ Mintha kicsit keményebben védekezne most a szlovén csapat, meg is szerzik a labdát, Marguc is lő egy gyorsindításgólt, 16-13. A második félidőt is kicsit álmosan kezdi a Pick.

35′ Baloghot szorongatják, ki is passzolja a pályáról a labdát, gyorsan indul a Celje, Mackovsek pedig gólra váltja a lehetőséget, 16-12.

34′ Balogh veri meg újra a védőjét, ezúttal azonban a kapufára lövi a labdát, de megvan a kipattanó. Gorbok emelkedik középről, de kapu fölé lő. Zarabec harcol ki hétméterest a másik oldalon, itt viszont Sego hárít! Nem jelentenek ma különösebben nagy előnyt a hétméteresek.

33′ Kiegészül a Pick, Balogh tör át a celjei falon, lő, Gajic most csak beleérni tud, 16-11. Zarabec újabb lövését hárítja Sego a túloldalon.

32′ Még hátrányban a Pick, Zarabec szerez gólt előnyből, 15-11.

31′ A Szeged kezdi a második játékrészt. Szerencsére Gorbok vissza tudott térni sérülése után a pályára, Baloghnak ad ezúttal passzt, aki kiharcol egy hetest. Ő maga áll oda, de ez ma nem megy, ez is kimarad… Az első BL-találkozókon figyelhettünk meg hasonlóan rossz hétmétereslövéseket.

FÉLIDŐ, 15-10.

30′ Denis Bunticot küldik ki két percre a sporik fogásért. Fél perc van hátra az első játékrészből Razgor dobhat hetest, de nagyon felé lövi. Az utolsó támadás a Szegedé a félidőben, viszont a bírók elveszik a labdát, ötgólos a szegedi előny a szünetben

29′ Gaber dolgozik keményen a falban, de marad a labda a Picknél. Buntic dobja fel egy pazar kínaira a labdát Pedronak, ez az akció bizony gólt érdemelt volna, de sajnos nincs újabb találat.

28′ Thiagus Petrus növeli ismét a szegedi előnyt, 15-10. Hamarosan lejár a celjei kiállítás. Marin Sego újabb védést mutat be, tovább lehet növelni a különbséget.

27′ Razgor rohan bele a védőjébe, támadó szabálytalanságot ítélnek a sporik, fordulhat a Pick. Juan Carlos Pastor időt is kér.

26′ Matej Gabert rántja le mezénél fogva Zarabec. Érthetetlen miért reklamál, teljesen jogos a kétperces kiállítás. Sostaric áll oda ezúttal a heteshez, de Gajic ezt is védi lábbal, nem megy ez a műfaj ma a Picknek.

25′ Védekezésben először a pályán Zubai Szabolcs, majdnem labdát is lop, de a hosszan támadó Celje gólt szerez, 14-10.

24′ Sego mutat be újabb védést, a gyorsindítással azonban Källman fejbelövi Gajicot. Csapkodó most a játék, marad a labda a Szegednél. Skube, Obranovic, Pedro a labda útja, a spanyol pedig újabb gólt szerez, ezúttal nem szélről, hanem középről, 14-9.

23′ Jó is a védekezés, Razgor kapu mellé lő, Thiagus Petrus megindul egy labdaszerzés után, és gólt lő, 13-9. Rossz hír viszont, hogy Gorbok lent marad és a combját fájlalja. Gajic ennek ellenére támadásba lendíti csapatát, nagy a felháborodás a lelátón, a biztonságiaknak a két tábor közé is kell állnia.

22′ Hiba itt is, ott is, most a Celje támad, bő egy perc van még a szegedi előnyből.

21′ Poteko jut ezúttal a kétperces kiállítás sorsára. Először játszhat a Szeged ma emberfórban. Pedro kap is egy jó labdát a jobb szélen, de Gajic hárítja a ziccerét.

20′ Pályára lép közben a Szegednél Obranovic. Buntic labdát lop egy szlovén támadásnál, Källman meglép, gyorsindítás, gól, 12-8. Mackovsek gyorsan szépít, rég szereztek gólt a szlovénok, ezt persze mi nem bántuk, 12-9.

20′ Matej Gaber harcol meg első góljáért, 11-8. A vendégek időt kérnek.

19′ Källmant figyelmeztetik a kemény védekezésért. Mlakar kiszorított helyzetből lő, Sego könnyedén hárít, majd Thiagus Petrus indul meg, de Gajic fogja a ziccerét, ellenben Källman összeszedi a labdát.

18′ Skube megint megveri lábbal a védőjét, kiharcol egy újabb hétméterest. Balogh lövését azonban most védi Gajic, marad a kétgólos különbség.

17′ Skube belelendült, újabb gólt szerez, 10-8. Sego pedig újabb bravúrt mutat be a másik oldalon, kezd összeállni a szegedi játék!

16′ Babarskas fejezné be gyorsan a szlovén akciót, de Sego ezúttal hárít, máris a vezetésért jöhet a Pick. Källmant Skube játssza meg a bal szélen, a svéd pedig parádésan pörgeti el Gajic lábai alatt a labdát, 9-8. A szlovénok újabb támadást puskáznak el mindeközben.

15′ Támadóhibát vét a Celje, fordulhat a Szeged. Közben kiegészül a hazai csapat, Skube pedig kiegyenlít, 8-8!

14′ Pályán Matej Gaber, Skube rögtön meg is játszaná, de szabálytalanul megfogják. Pedronak játsza ki Buntic ezután a jobb szélre, emberhátrányból szerez gólt a spanyol, 7-8.

13′ Mlakar újabb gólt lő, 6-8.

13′ Buntic játszaná be Bánhidinak beállósba a labdát, de a sporik úgy ítélik meg hogy Bánhidi belül áll a hatoson, így fordulhatnak a vendégek. Bánhidi ráadásul kap egy kétperces kiállítást a túloldalon, nem kezdődik jól a mérkőzés szegedi szempontból.

12′ Remekül védekezik ezúttal a Pick, majdnem meg is van a labda, de most Zvizej szemfüles, összeszedi, majd elpörgeti a labdát Sego lábai alatt, 6-7.

11′ Mackovsek mutat be egy lövőcselt, ettől Sego a kapuba esik, ezután lövi csak el a vendégek játékosa a labdát, Sego megfogja ugyan, de csak a kapuban, így gól, 5-6. Källman egy lecsorgót szed össze szemfülesen és ebből szerzi meg harmadik gólját, 6-6.

10′ Szorosan fogják Bunticot, ennek ellenére valahogy a kapu irányába tudja juttatni a labdát, de a kapufáról kipattan a “lövés”. Källman viszont már nem hibázik, 5-5.

9′ Skube lábbal veri meg a védőjét, egy az egyben vezeti Gajicra, és ki is egyenlít, szép volt Stas, 4-4. Zvizej rögtön válaszol a túloldalon, 4-5.

8′ Jó a védekezés, nem jut lövésig emberelőnyben a Celje. Lehet támadni az egyenlítésért, Pastor mester le is hozza a kapusát és így hat emberrel támadhat a Pick. Keményen védekeznek a vendégek azonban, nehéz helyzetbe kerülni.

7′ Jonas Källman kapja a bal szélen a labdát, üresen marad, szépen húzza vissza a rövidre, 3-4. A túloldalon Blazevic kap kétperces kiállítást, hátrányban kell védekeznie a Picknek.

6′ Mlakar játssza magát üresre a jobb oldalon, Sego feje mellé lövi a labdát, esélye sincs a szerb kapusnak, 2-4.

5′ Passzívnál támad a Celje, el is adják a labdát, fordulhat a Szeged. Bánhidi óriásit küzd a labdával, ennek pedig egy hétméteres az eredménye. Balogh Zsolt lép pályára hogy elvégezze a büntetőt, és be is lövi, 2-3.

4′ Skube kísérletét hárítja Gajic, álmosan kezdi a találkozót a Pick.

3′ Poteko kezében dadog a labda, Sego eszén nem is jár túl, viszont marad a vendégeknél és Mackovsek góljával 2-1-re vezet a Celje, sőt Marguc egy szegedi labdavesztés és gyorsindítás után újabb gólt lő, 1-3.

2′ Bánhidi és Gorbok érkezett támadásban a Pickbe. Az orosz légiós lő is egy bődületesen nagy gólt, 1-1.

1′ A Celje vezeti az első támadást. Ziga Mlakar tör át a szegedi falon és szerzi meg a vezetést a vendégeknek, 0-1.

18.40 Már csak néhány perc és kezdődik a mérkőzés, most vonulnak be a csapatok, a Szeged egykori kiválóságát, Luka Zvizejt nagy tapssal köszönti a szegedi publikum. Szép számú szurkolótábor kísérte el a szlovénokat is, a hangulatra ezúttal sem lesz panasz. A találkozó előtt egy perces gyászszünettel emlékeznek meg a csapatok a Kolumbiában szerencsétlenséget szenvedő brazil Chapecoense áldozataira.

18.30 Már csak negyedóra van hátra a kezdésig, a csapatok melegítenek. A Celjében négy gólt szerzett Blaz Janc a szlovéniai mérkőzésen a Pick ellen, ő azonban ma biztosan nem lép pályára, hiszen a vendégek keretébe sem került be. A Szegednek nélkülöznie kellett a Kristianstad ellen Jonas Källmant, aki ma már játszhat, viszont Bóka Bendegúz ezúttal sem lép pályára. A svédek egyébként megnehezítették múlt héten Juan Carlos Pastor csapatának dolgát, de így is sikerült megszerezni a győzelmet.

18.15 Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, idei utolsó BL-mérkőzésére készül a MOL-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese három hete Szlovéniában 31-25-re győzte le mai ellenfelét és összességében is négy győztes meccsel a háta mögött vághat neki a mai meccsnek. A Celje azóta két döntetlent ért el a Brest ellen, így a mai összecsapás esélyese is a hazai csapat.

A mérkőzés 18.45-kor kezdődik.

A mérközés elé

Beharangozó írásunkat ITT olvashatják.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Aktuál