Közélet

Földrengésben megrongálódott olasz templom újjáépítését segíti Magyarország

Földrengésben megrongálódott olasz templom újjáépítését segíti Magyarország

2016. december 23., péntek
Földrengésben megrongálódott olasz templom újjáépítését segíti Magyarország

Mintegy 150 millió forintos támogatást nyújt az olaszországi Tolentino október 30-i földrengés során megrongálódott egyik katolikus templomának újjáépítéséhez Magyarország.

Havasi Bertalan

, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt MTI-nek elmondta:

Andrea Carradori

, a Jézus Szent Szíve Testvérület perjele levélben fordult

Orbán Viktorhoz

azt követően, hogy a 2016. október 30-i földrengésben súlyosan megrongálódott a Szent Szív és Nursiai Szent Benedek-templom. A perjel a miniszterelnök személyes segítségét kérte az újjáépítéshez, hivatkozva arra: csodálattal tekintenek Orbán Viktornak a nemzete keresztény gyökerei megmentését célzó tevékenységére. A magyar kormányfő - tájékoztatott Havasi Bertalan - válaszlevelében tudatta: kabinete elé vitte a segítségkérést, és Magyarország kormánya 150 millió forint, azaz 480 ezer euró elküldéséről döntött decemberben a helyreállítási munkálatok támogatására. A miniszterelnök azt írta a perjelnek: Európa jövőjét egyedül az szolgálhatja, ha visszatalál keresztény gyökereihez, amelyek ma is a legfontosabb közösségteremtő erőt jelentik egy település és egy ország számára. "Ehhez pedig arra van szükség, hogy azzal a természetességgel állítsuk helyre Isten házát egy földrengés után, mint ahogy ezt saját hajlékunkkal is tennénk" - tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.