Közélet

Fidesz: az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak

Fidesz: az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak

2016. december 22., csütörtök
Fidesz: az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak

Az Erzsébet-utalványokat az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak - reagált a Fidesz-frakció az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára; a kormánypárt szerint a szocialistáknak eszébe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat.

A Fidesz szerint a népjóléti bizottság szocialista alelnöke is tudja, hogy az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk az érintetteknek, "mégis hazudik és be akarja csapni az időseket". Az ellenzéki politikus előzőleg azt mondta a sajtótájékoztatóján, hogy a nyugdíjasok fele nem fogja megkapni karácsonyra az Erzsébet-utalványt. A Fidesz szerint Korózs Lajosnak mint volt szociális államtitkárnak és a szocialistáknak soha még csak eszükbe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat, sőt még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és nyugdíjadót akartak bevezetni. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz megbecsüli a nyugdíjasokat - írta a kormánypárt közleményében. Hozzátették: 2010 óta garantálják a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, jövőre további 1,6 százalékos nyugdíjemelést hajtanak végre, ami egy átlagos nyugdíj esetén havi 2 ezer forintos emelést jelent. A költségvetés zárásával lehetővé vált az is, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal is támogassuk az időseket, amelyet élelmiszervásárlásra fordíthatnak - tették hozzá. Megjegyezték: a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével az idősek januártól további több tízezer forintot spórolhatnak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.