Közélet

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás

2016. december 22., csütörtök
Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás
mav_informacios_tabla01_gs

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben - közölte a MÁV-csoport csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték, az informatikai óriáscég a MÁV, a MÁV-Start és a Gysev együttműködésének köszönhetően október óta elérhető a vasúttársaságok menetrendje a Google Térképen, további fejlesztés révén új elemeket vetettek be, ami elsősorban az elővárosi vonatok utasainak teszi könnyebbé a tervezést, mivel számos járatot külön színekkel, viszonylatjelzésekkel látnak el a Google Térképen. A MÁV ismerteti, hogy az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer. A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket, a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, az állomási hangos utastájékoztatásban. A MÁV-Start - az utastájékoztatás fejlesztése és az utasszám növelése érdekében - a jövőben is igénybe kívánja venni a világ legkorszerűbb technológiai megoldásait, ezért tette menetrendi adatbázisát díjmentesen elérhetővé a www.mavcsoport.hu weboldalon - közölte a MÁV-csoport. A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép alkalmazás elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.