Közélet

Dömötör: Magyarországon 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

Dömötör: Magyarországon 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

2016. december 10., szombat
Dömötör: Magyarországon 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón.

A kormány egyik legfontosabb feladata, hogy 2017-ben újabb adócsökkentésekkel növelje Magyarországon a foglalkoztatottságot - hangsúlyozta a politikus.

Dömötör Csaba

emlékeztetett, hogy a kormány adócsökkentési politikájának köszönhetően 2010 óta 680 ezren jutottak munkához az országban. Az államtitkár kiemelte: a foglalkoztatottság növelése érdekében a kormány 2017-ben öt százalékponttal csökkenti a munkáltatói adókat, és egységesen kilenc százalékra mérséklődik a társasági adó, amely a legalacsonyabb lesz Európában. Azért is ragaszkodunk adócsökkentési politikánkhoz, mert a baloldali kormányok idején egyértelműen bebizonyosodott, hogy az akkor jóval magasabb társasági adó mellett sokkal nehezebb volt kigazdálkodni a béremeléseket a vállalkozásoknak - hangsúlyozta az államtitkár.

Horváth László

, Gyöngyös és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta: míg a baloldali kormányzás alatt Heves megye északi részén akár 20 százalék fölé is nőtt a munkanélküliségi ráta, ez a szám jelenleg 4,7 százalék, ami jobb az országos átlagnál. A képviselő hangsúlyozta: Magyarországon ma jelentős bérnövekedés tapasztalható, amely a magyar emberek teljesítményét és a kormány helyes gazdaságpolitikáját jelzi. Horváth László kiemelte: a reálbérek négy év alatt 15 százalékkal, míg a minimálbérek 2010-től 2016-ig 51 százalékkal, 75 500 forintról 111 ezer forintra emelkedtek, amit az ország önerejéből hajtott végre, hitelfelvétel és eladósodás nélkül. A képviselő arról is beszélt, hogy a következő két évben folytatódik a minimálbér növekedése: 2017-ben 15 százalékkal, 2018-ban pedig 8 százalékkal emelkedik. Nyolc év alatt tehát a normál minimálbér 88 százalékkal nő, a szakmunkás minimálbér pedig megduplázódik - szögezte le. Horváth László azt is hangsúlyozta: öt éve a pedagógusok, a rendvédelmi szervek és az egészségügyi dolgozók bére is folyamatosan nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.