Közélet

Bűnmegelőzésért emlékérmet kapott Kothencz János

Bűnmegelőzésért emlékérmet kapott Kothencz János

2016. december 8., csütörtök
Bűnmegelőzésért emlékérmet kapott Kothencz János
emlekerem03_gs

Kothencz Jánost az elismerésre Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke terjesztette fel.

Szerteágazó tevékenységet végez az ifjúsági bűnmegelőzésben a Szeged-Csanádi Egyházmegye, valamint intézménye, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, és az Ágota Alapítvány is. Ezt a szakemberek, munkatársak és önkéntesek által végzett közösségi munkát ismerte el most

Pintér Sándor

belügyminiszter, aki Bűnmegelőzésért emlékérmet adományozott

Kothencz Jánosnak

a gyermekvédelem, valamint a bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést Budapesten, a Belügyminisztériumban, a Bűnmegelőzési iránytű program szakmai konferenciáján vehette át. Kothencz János a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, az Ágota Alapítvány alapítója, és ő irányítja az Egyházmegyei Karitász munkáját. Mint a díjátadás után kiemelte, ez az elismerés a közösségnek, számos munkatársának szól, akik felelősséget érezve a felnövekvő generációkért, fantasztikus munkát végeznek a gyermekek érdekében évről évre, szeretve, segítve őket, hogy később az élet minden fontos területén megállják a helyüket. Mindhárom szervezetnél a hatékony, minőségi bűnmegelőzési programok, a játékos előadások, vetélkedők csaknem két évtizedes múltra tekintenek vissza. Ezeknek sikere, eredményessége a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodásoknak is köszönhető, illetve azoknak az önzetlen rendőröknek és rendőri vezetőknek, akik akár a Szegedi Rendőrkapitányság, akár Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében sokat tettek az ifjúsági bűnmegelőzésért. Munkájukért megannyi segítő és gyermek hálás lehet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.