Írjon nekünk

Vélemény

Blogstar: Botka – Miniszterelnök Úr, köszönöm!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szeged, 2012. február 3. Botka László polgármester - MSZP  fotó: Nagy Béla

Botka László (MSZP) szegedi polgármester elmúlt hat esztendeje (a város fejlesztése, építése helyett) csak a kormány ekézéséről szólt. Mindegy, hogy átvállalták az általa felhalmozott adósságot, mindegy, hogy a csontfideszes Debrecen helyett Szeged kapta a lézerközpontot, mindegy, hogy a rendszerváltozás óta egyedül látható változás, a felújított sétáló utca még az 1998-2002 közötti fideszes városvezetés érdeme és teljesítménye, minden mindegy. A lényeg, ha mikrofont lát, akkor egy jó orbánozás, diktatúrázás kiszaladjon a száján. A blogstar.hu cikke.

A modern városok programban eddig azért nem jutott el Szegedre a kormányfő, mert a megbeszéléseket előkészítő Lázár János kávéja még fel sincs kavarva, amikor Botka Szeged helyett belpolitikai anyázásba kezd.

Így nem lehet.

Pedig a város nincs büntetésben (ahogy azt Botka és elvtársai előszeretettel – és bizonyíték nélkül – hangoztatják). Bizonyságul álljon itt a legutolsó Kormányinfón elhangzott bejelentés Lázártól:

„Miniszterelnök úr bejelentette, hogy januárban Szegedre látogat, fölkeresi Botka László polgármester urat, akivel a modern város program keretében szeretnénk egyeztetni. És egyúttal a mai kormányülésen szerepelt Szeged városának az a kérése, hogy a szegediek fedett uszodát szeretnének létesíteni, és a kormány várhatóan ma elvi döntést hoz. Ennek a részleteit is szeretnénk megtárgyalni Botka László polgármester úrral január közepén. Mint ismeretes, elkészült az ELI kutatóközpont, ami a legnagyobb kutatási beruházás, mintegy hatvanmilliárd forintos állami és európai uniós támogatással, ennek a tulajdonosi joggyakorlója Pálinkás József professzor úr lesz, aki az innovációs hivatalt vezeti. Emellett Szegeden egy kétszáz hektáros új ipari parkot létesít a kormány, amelyre kormánybiztost nevez Palkovics László személyében. Jóváhagyta a kormány egy új szegedi Tisza-hídnak az építését, valamint most készen állunk arra, hogy Szegeden új sportuszoda létesítését is támogassuk”.

Majd az origo.hu kérdésére, miszerint a miniszteri mondat, hogy „Szegednek és Vásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia” mit jelent a gyakorlatban, ezt válaszolta:

„Ha a választóktól erre lehetőséget kapok és lesz hozzá elég bizalom, akkor azon fogok dolgozni, hogy Csongrád megyében egy új típusú agglomeráció jöjjön létre, amiben benne vannak például az ipari parkok Szeged és Vásárhely között. Benne van az ELI és a hozzá kapcsolódó új ipari park. Ebben benne van minimum a két város, de gondolkodni kell a határ másik oldalán is az együttműködés lehetőségében. Azt gondolom, hogy reális célkitűzés egy háromszázezres, fizikailag szinte összeérő közösség létrejötte úgy, hogy természetesen mindenki megtartja a maga szuverenitását és függetlenségét, de munkaerőpiac, gazdaság és versenyképesség szempontjából ez egy nagyon fontos dolog. Ezek a városok a múltban vesztesek voltak. Az elmúlt száz esztendő ezeknek a városoknak nagy veszteséget okozott: két háború veszteségét, Trianon veszteségét kellett elszenvedjék, és a dél-alföldi régiót a trianoni határ kettészakította. Az a kérdés, hogy ezek a városok a jövőben nyernek-e. Úgy gondolom, hogy tudomásul kell venni a szegedi választópolgárok döntését, és nekem az a kötelességem, hogy az együttműködést keressem és megpróbáljunk egy ilyen új, vezető régiót létrehozni. Talán ez vonzó lehet mindenki számára, ezért támogatok kiemelten minden szegedi beruházást. Szegednek most nincs a kormányban képviselője, korábban nagyon erős pozíciói voltak, és amikor Botka polgármester úr valamilyen kezdeményezéssel megkeres, akkor én állok rendelkezésére. De ezt nem pártpolitikai együttműködésnek szánom, emögött egyébként a kormány érdekében álló együttműködés van, mert ez egy nagyon fontos régió. Az a célunk, hogy a határok mentén, Szerbia északi részén, a Vajdaságban kialakuljon újra egy közös gazdasági övezet, egy gazdasági lehetőség. Ebben nagyon határozottan együttműködünk az ottani magyar szervezetekkel, és elképesztő erőforrásokat, ötvenmilliárdos erőforrásokat próbálunk mozgósítani a Vajdaság gazdasági reorganizációja érdekében, ahol óriási az elvándorlás, folyamatosan csökken a magyar lakosság aránya, és az a város, amely képes a Vajdaság számára is jövőt jelenteni, az Szabadka, amihez a legközelebbi nagyváros, Szeged. Meggyőződésem, hogy minden kormánynak stratégiai érdeke, hogy ez a régió kiemelten fejlődjön”.

És akkor most a kommunikációs tanács Botkának, meg a szegedi városházi pereputtyának. Ha lesz közös sajtótájékoztató, akkor Botka László (MSZP) polgármesternek ennyi legyen a szövege: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm.

És már le is teheti a mikrofont.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu

Hirdetés

Kommentek

Vélemény

Alulmotivált milliomos balerináink égetik el Puskás örökségét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Luxemburgtól elszenvedett vereségben számomra nem csak az a fájó, hogy egy újabb fél amatőr csapat játszott cica egér harcot a “magyar álom” megtestesítőivel, hanem az, hogy a csapat gerinc és elképzelés nélkül alibizte le az egész mérkőzést.

Tovább olvasom

Vélemény

Sétáltunk a fények és a halál városában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az elit rejtett szórakozóhelyei, titkos fogadások, még titkosabb luxus bordélyházak, és ami mindezeket összeköti: egy halott lány. Ez nem napjaink New Yorkja, hanem 1936 Budapestje.

Tovább olvasom

Vélemény

Georges Leekens csak “ócska időhúzásra” jó?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Csányiék idehoztak egy olyan szakembert, aki bár kétségtelenül hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nem fogja lerakni a jövő magyar válogatottjának az alapjait.

Tovább olvasom

Aktuál