Közélet

Az MSZP támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét is, a DK nem foglal állást

Az MSZP támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét is, a DK nem foglal állást

2016. december 23., péntek
Az MSZP támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét is, a DK nem foglal állást
botka_mszp_nagygyules

Az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje - tájékoztatta az MSZP Országos Központja közleményben pénteken az MTI-t.

Molnár Gyula

pártelnök felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet - tartalmazza a közlemény. A közlés szerint a szocialisták olyan új baloldali politikát építenek, ami jövőt kínál négymillió szegény és csaknem ötmillió napról napra élő magyarnak a Fidesz-kormány reménytelenségével szemben. Ehhez újabb lendületet ad, hogy

Botka László

, az MSZP szegedi polgármestere bejelentette: vállalná a miniszterelnök-jelöltséget - hívták fel a figyelmet. Hozzáteszik: az elmúlt fél évben az MSZP más ellenzéki pártokkal tárgyalva pontosan azt képviselte, amit Botka László javasolt: közös ellenzéki listát, a választókerületekben a legerősebb jelöltek indulását és új baloldali politikát. Ezen politika megvalósítása érdekében minden valós erővel rendelkező demokratikus ellenzéki párttal, a civilekkel és a szakszervezetekkel is egyezségre kell jutni - olvasható a párt közleményében.

DK: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal

Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt - reagált a Demokratikus Koalíció (DK). A DK szerint az MSZP eddig a miniszterelnök-jelölt és a képviselőjelöltek előválasztáson való kiválasztása mellett állt, és a párt önálló előválasztási javaslatot is kidolgozott. Hozzátették, hogy a DK továbbra is nyitott a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésére és várja az MSZP végleges javaslatát a jelöltkiválasztás módjáról. Mivel az elmúlt hetekben megismert MSZP-s előválasztási javaslat szemben áll a most közzétett állásponttal, ezért a DK csak a szocialisták javaslatának tisztázása után tud állást foglalni Botka László jelöléséről - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.