Bulvár

Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül

Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül

2016. december 28., szerda
Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül
okostelefon_mobiltelefon_kommunkacio

Reprezentatív felmérések szerint a vizsgált emberek negyven százaléka magányosnak érzi magát az okostelefonja nélkül - ismertette Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

A 24 órára telefonjuk nélkül hagyott emberek 53 százaléka elvonási tüneteket is produkált: dühösek, türelmetlenek, ingerlékenyek lettek. Az okostelefontól, internettől függés így a drog-, vagy alkoholfüggőséghez hasonlítható - mondta.

Kalamár Hajnalka

közölte: ha kialakul a függőség, akkor szakemberre van szükség, de sokszor az emberek nem veszik észre, vagy nem ismerik be, hogy függők lennek. Hozzátette, hogy már vannak olyan alkalmazások, amelyek segítenek a probléma felismerésében azzal, hogy megmutatják, naponta hányszor használja a felhasználó a közösségi oldalakat, egyéb applikációkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.