Közélet

A tehetséges középiskolásokat és egyetemistákat jutalmazták + FOTÓK

A tehetséges középiskolásokat és egyetemistákat jutalmazták + FOTÓK

2016. december 7., szerda
A tehetséges középiskolásokat és egyetemistákat jutalmazták + FOTÓK
varosi_osztondijatado006kf

Az ösztöndíjak egy részét a szegedi önkormányzat adja tanulmányi eredményekért, a másik részét viszont az állammal közösen szociális alapon biztosítja.

Kihirdették az „Esélyt a középiskolás tehetségnek” pályázat, a városi ösztöndíjpályázat és a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat eredményeit. A közoktatásban tanuló diákok esetében figyelembe veszik a tanulmányi eredmények mellett a versenyeredményeket, valamint a szociális helyzetet. Az ösztöndíj 50 ezer forint egyszeri támogatást jelent 40 tanuló számára. 288 fő kap havi 10 ezer forintot a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatnak köszönhetően. A szociális alapon kiosztott támogatás két részből áll össze, egyik felét az önkormányzat biztosítja, a másikat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de ez utóbbiról 2017 márciusában kapnak végleges értesítést a támogatáskezelőtől a szegedi egyetemi hallgatók. A városi ösztöndíjpályázat okleveleit a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola hallgatói személyesen vették át a városháza dísztermében. Az ösztöndíjátadón az önkormányzatot

Solymos László

(MSZP) alpolgármester, a Szegedi Tudományegyetemet

Karsai Krisztina

rektorhelyettes képviselte. A

Bartha László

(Fidesz) volt polgármester által 1999-ben a Szegedi Felsőoktatási Szövetséggel megkötött szerződés értelmében évente egy alkalommal osztják ki a városi ösztöndíjat. Ezzel azokat a Szegeden tanuló hallgatókat jutalmazzék 10 hónapon keresztül havonta tízezer forinttal, akik jó tanulmányi eredményeket értek el, minimum a második évfolyamot kezdik el, nappali tagozatosak, s 26. életévüket még nem töltötték be. Személyükre az egyetemi karok hallgatói önkormányzatai tesznek javaslatot, az összeállított névsort a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata továbbítja a bíráló bizottság részére. A karok létszámarányosan javasolhatnak hallgatókat, így idén is a Természettudományi és Informatikai Kar tanulója a legtöbb ösztöndíjas. A korábbi évekhez hasonlóan idén is 100 fő nyerte el az önkormányzat ösztöndíját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.