Közélet

A budapesti olimpiai pályázat alelnöke indul az úszószövetség elnöki posztjáért

A budapesti olimpiai pályázat alelnöke indul az úszószövetség elnöki posztjáért

2016. december 19., hétfő
A budapesti olimpiai pályázat alelnöke indul az úszószövetség elnöki posztjáért
bienerthgusztav

Bienerth Gusztáv pályázik a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki posztjára. A sportdiplomata, menedzser a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a Ferencváros jelöltje lesz a januári közgyűlésen, amelyre Gyárfás Tamás lemondása miatt kerül sor.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, turizmusért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: sportolókkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportdiplomatákkal, támogatókkal, politikusokkal egyeztetett arról, hogy indul a posztért. "Akik követték a ténykedésemet a magyar sport háza táján, azokat talán nem éri meglepetésként, hogy most, hogy az elnök lemondott, jelentkezem, ha nem is a posztért, de a feladatért, amelyet az úszószövetség vezetése jelent. Ez a rendkívül izgalmas feladat szorosan összefügg az eddigi tevékenységemmel, a magyar turizmus és a 2024-es olimpiai pályázat ügyével" - nyilatkozott

Bienerth Gusztáv

.

Gyárfás Tamás

november 30-án az MTI-t keresztül jelentette be lemondását. Ennek előzménye, hogy

Hosszú Katinka

,

Gyurta Dániel

,

Kapás Boglárka

,

Bernek Péter

,

Kozma Dominik

,

Verrasztó Dávid

,

Verrasztó Evelyn

,

Financsek Gábor

úszók, valamint

Czakó Csaba

és

Shane Tusup

edzők közös nyilatkozatban szólították fel őt és szövetség teljes vezetőségét a távozásra. Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának az igénye állt, amely "hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.