Közélet

214 önkormányzat csatlakozott az idei európai mobilitási héthez

214 önkormányzat csatlakozott az idei európai mobilitási héthez

2016. december 13., kedd
214 önkormányzat csatlakozott az idei európai mobilitási héthez

Az idei európai mobilitási héten minden eddiginél több, 214 önkormányzat vett részt a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A 214 település csatlakozásával Magyarország az 51 részt vevő ország közül a harmadik legjobb eredményt érte el - tették hozzá. A közleményben

Szabó Zsolt

, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kifejtette: az NFM a programsorozat nemzeti koordinátoraként 65 millió forintos keretösszegből vissza nem térítendő támogatással is segítette tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek megrendezését. A programsorozat idei záró konferenciáját kedden Budapesten tartották meg a közreműködő helyhatóságok vezetőinek, szervezőinek részvételével. A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A nemzetközi eseménysorozat az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözi - ismertették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.