Sport

Új műfüves pályával gazdagodott Csongrád és Székkutas + FOTÓK

Új műfüves pályával gazdagodott Csongrád és Székkutas + FOTÓK

2016. november 19., szombat
Új műfüves pályával gazdagodott Csongrád és Székkutas + FOTÓK
csongrad_palyaavato023kf

Két új pályát is átadtak szombaton. Csongrád megye országosan az első helyre került a lakosságszámra vetített műfüves nagypályák tekintetében.

Örömteli nap volt a Csongrád megyei labdarúgás életében 2016. november 19-e, amely - ahogy mondani szokás - arany betűkkel kerül majd bele a megyei futball történelemkönyvébe. Két új műfüves pályát is avattak, avattunk ezen a napon, egy kisméretűt Székkutason és egy nagyot Csongrádon. Reggel Székkutason

Kiss-Rigó László

megyés püspök, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnöke,

Nógrádi Tibor,

az MLSZ megyei igazgatója,

Szél István

polgármester és

Horváth Zoltán

egyesületi elnök, a megyei társadalmi elnökség tagja adta át a kis műfüves pályát. A remekül menedzselt és irányított település sporttelepe felújításának ez immár a negyedik eleme: felhúztak korábban egy modern öltözőt, modernizálták a sportcsarnok tetőszerkezetét, majd családi központot is kialakítottak egy takaros játszótérrel, ezekhez társult most a legfrissebb projekt a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatásával. Kiss-Rigó László kiemelte, egy település életében rendkívül fontos a sokszínű és erős közösségi élet kialakítása. Az új pálya hozzásegít majd a cél eléréséhez abban a tekintetben, hogy lehetőséget biztosít az ifjúság testmozgására. Elhangzott, a következő időszakban további beruházások is várhatóak Székkutason: az öltözőberendezéseket, bútorokat is kicserélik a sporttelepen, ami városi színvonalú és rangú sportkomplexummal büszkélkedhet majd az alig kétezer lakosú település. Csongrádon egy igazán bravúros pályázat és beruházás gyümölcsét adta át Nógrádi Tibor

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő,

Bedő Tamás

polgármester és

Kiss István

klubelnök társaságában. A megye névadó városának Tisza-parti sporttelepe az MLSZ országos pályaépítési programjának keretében gyönyörű és kiváló nagy, 98x67 méteres műfüves labdarúgópályával gazdagodott, amire égetően szüksége volt az itt sportolóknak. Hogy miért neveztük bravúrosnak a projekteket? Nos, azért, mert rendkívül gyors és határozott döntések mentén, hirtelen felszabaduló TAO-források azonnali felhasználásával valósult meg. Ráadásul ezt is újabb beruházások követik, hiszen a helyi sportprogram keretében uszoda és tornacsarnok is épül Csongrádon, valódi ékszerdoboz lesz tehát a város a megye sportjában. Az ünnepségen Nógrádi Tibor arról értekezett, a magyar és a megyei foci is rendkívül hálás az immár 106 éves csongrádi futballnak, mely rengeteg dicsőséget hozott Csongrád megyének. A csongrádi labdarúgás - fogalmazott - végre méltó körülményekre talált. Külön örömnek tartja, hogy olyan polgármester vezeti a várost, aki a sportot rendkívül fontosnak tartja, és mindenféle külső szempontot figyelmen kívül hagyva ugyanúgy támogatja és segíti a labdarúgást is mint az úszást, a vízilabdát vagy a kézilabdát - Csongrádon minden szakágat a neki megfelelő ranggal kezelnek. Nógrádi Tibor a SZEGEDma.hu-nak úgy összegzett: az új beruházásoknak köszönhetően Csongrád megye országosan az első helyre került a lakosságszámra vetített műfüves nagypályák tekintetében. A pályaépítésekért évek óta komoly erőfeszítéseket tevő, minden energiát megmozgató sportvezető arra is büszke, hogy tökéletesnek mondható a műfüves nagypályáink földrajzi eloszlása, hiszen minden kistérséget szolgál Szentes, Csongrád, Hódmezővásárhely, Makó, Algyő, Sándorfalva, Szeged, Kiskundorozsma és Mórahalom pályája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.