Közélet

Megtartják a népszavazást Algyőn

Megtartják a népszavazást Algyőn

2016. november 30., szerda
Megtartják a népszavazást Algyőn
pongracz_sajttaj005kf

976 érvényes aláírás gyűlt össze, így lesz népszavazás a görög üzemmel kapcsolatban a nagyközségben – közölte Varga Ildikó jegyző.

"Akarja-e Ön, hogy a K&P Chem Kft. az Algyő 01747/9 helyrajzi számú ingatlanon háztartás-vegyipari alapanyagokat előállító üzemet létesítsen?" - ebben a témában kezdeményeztek népszavazást az algyőiek - írja a

promenad.hu

. A helyi önkormányzati rendelet szerint a választásra jogosult lakosok 20 százalékának kell aláírnia ahhoz, hogy népszavazást tartsanak a településen. Ez a nagyközség esetében 885 főt jelent. "November 24-én nyújtották be a Helyi Választási Irodához az aláírásokat, amelyek közül 976 érvényes és 214 érvénytelen volt, tehát összegyűlt a szükséges mennyiség" – ismertette

Varga Ildikó

. A jegyző hozzátette, a Helyi Választási Bizottság határozata – amely az algyo.hu oldalon is megtekinthető – 5 napig, azaz december 5-én, szerdán 16 óráig támadható. A népszavazást a képviselőtestület köteles elrendelni, erre várhatóan a december 15-i testületi ülésen kerül sor. A grémium döntése ezt követően 15 napig támadható, majd január első hetében a Helyi Választási Bizottság tűzi ki az időpontot, melyet 50-70 nap között kell meghatározni. Leghamarabb február végén szavazhatnak az algyőiek a görög, vegyipari alapanyagokat gyártó, veszélyesnek minősülő üzem helyszínével kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.