Közélet

Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság + VIDEÓ

Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság + VIDEÓ

2016. november 30., szerda
Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság + VIDEÓ
csoki_mikulas

Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság, a korábbiakhoz hasonlóan főként arra figyelnek a szakemberek, hogy a karácsonyi vásárlások során a kereskedők szabályszerűen járjanak el, illetve ne kerüljenek veszélyes termékek a boltok polcaira - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint elsősorban a nagy áruházláncok üzleteire, hiper- és szupermarketekre, bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de a felügyelők végeznek próbavásárlásokat vásárokon és piacokon, élelmiszerüzletekben, drogériákban és játéküzletekben is. Ellenőrzik egyebek mellett az árfeltüntetéseket, az akciós ajánlatok betartását, a mérőeszközök hitelesítését, a vásárlók könyvének meglétét, valamint az is, hogy kapnak-e számlát, nyugtát a vásárlók és annak tartalma megfelelő-e. A hatóság laboratóriumban ellenőrzi a többi között a karácsonyi fényfüzéreket, illetve az üzletekben és a piacokon is figyelnek a lehetséges veszélyes termékekre. Az NFM közölte azt is: a közelgő Mikulás-nap miatt tízféle csokoládé figurát és tízféle táblás csokoládét vizsgáltak, a termékek megfeleltek az előírásoknak. A vizsgált termékek listája

ITT

található. http://www.youtube.com/watch?v=8ZxDh13qo2M&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.