Sport

Labdarúgás: hibátlan hajrá kell a Szent Mihálytól

Labdarúgás: hibátlan hajrá kell a Szent Mihálytól

2016. november 10., csütörtök
Labdarúgás: hibátlan hajrá kell a Szent Mihálytól
szent_mihaly-sopron007kf

Fontos győzelmet aratott az NB II legutóbbi fordulójában a Szent Mihály: Cserenkó Szabolcs együttese ezzel visszakapaszkodott a dobogóra, ám ahhoz, hogy legyen esélye a feljutásra tavasszal, a hátralévő három mérkőzésén, köztük a rangadókon nem igazán fér bele a hiba. Az idény első felének vége előtt Szalai Ágnessel, a gárda játékosával beszélgettünk.

A Sopron ellen egy roppant fontos

sikert aratott

a női labdarúgó NB II-ben a Szent Mihály, amely hátrányból felállva végül 3-1-s győzelmet aratott múlt vasárnap, ezzel sikerült kijavítania korábbi, Diósgyőrben elszenvedett vereségét. A szegediek dolgát az sem könnyítette, hogy hét közben a Magyar Kupában a Győr elleni zakó jelentette a végállomást a sorozatban, így két, rosszabbul sikertül találkozót követően nyomás alatt kellett teljesíteniük a Sopron ellenében. „Az eleje nehezen indult, aztán jól jöttünk ki ebből a meccs végére. Volt két meccsünk előtte, amelyik egyikén sem sikerült pontot szerezni, pont a hét közben pedig nem végződött olyan szépen, így a fejekben is rendet kellett tenni, bár ezt tavaly gyakoroltuk. Az első félidő után átlendültünk, nem csak az első gólra volt szükségünk, hanem szerintem elfáradt az ellenfelünk, így kondiban jobban bírtuk a meccset. Ilyenkor pedig jobban kijönnek a technikai különbségek is” – tekintett vissza a Sopron elleni győzelemre

Szalai Ágnes

, a Szent Mihály játékosa. Az őszi szezonból ugyan két forduló van hátra, ám a Szent Mihályra három találkozó vár, hiszen a Zalaegerszeg elleni, korábban elmaradt meccset majd november 25-én, pénteken pótolja az együttes. Ez a három mérkőzés különösen fontos lehet a folytatásra való tekintettel, hiszen két közvetlen riválissal, a Szent Mihály előtt lévő Monorral, valamint a negyedik Kelen-Budaörssel találkoznak a harmadik helyen álló Cserenkó-tanítványok, így ez a két, hatpontos meccs kiemelt fontossággal bír. „Mindenféleképpen szeretnénk mind a két meccset megnyerni, de nem készülünk külön ezekre. Jól jön, hogy ezen találkozók előtt még volt egy Sopron elleni meccsünk, ez önbizalmat is adhat nekünk. Úgy érzem, a Monor elleni meccs kicsit nehezebb lesz, ők nagyon összeszedték magukat mostanra. Igaz, a kupameccset már játszottunk velük, így valamilyen szinten ismerjük őket, akkor 5-0-ra tudtunk nyerni. Ekkora különbség valószínűleg nem lesz, de nagyon szeretnénk három pontot szerezni ellenük is” – nyilatkozta portálunknak a Szent Mihály csapatkapitánya. A szegediek remekül indították az idényt, ahol az első négy meccsüket egyaránt megnyerték, így kiválóan rajtoltak a kissé ismeretlenligában: mint azt Szalai Ágnes kifejtette, talán egy kicsit elhúzta a mézes madzagot az első mérkőzés, ahol 11-0-ra tudtak nyerni Pakson. „Ezt követően keményebb ellenfelekkel játszottunk, de ennek csak örülni tudtunk. A DVTK szereplése volt egy kicsit meglepetés, de ezen a következő fél évben javítani tudunk. A második helyünk lenne a reális. Mindenki tisztában van vele, hogy három győzelemre van szükség a téli szünetig, így próbáljuk megnyomni az utolsó heteket” – zárta a gárda kapitánya. A Szent Mihály vasárnap 11 órától a Kelen-Budaörs ellen folytatja a bajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.