Sport

Hátország: utánpótlás kézilabdatornán szerepeltek a KSZSE csapatai

Hátország: utánpótlás kézilabdatornán szerepeltek a KSZSE csapatai

2016. november 13., vasárnap
Hátország: utánpótlás kézilabdatornán szerepeltek a KSZSE csapatai
kszseutanpotlas

Dunaújvárosban rendezték meg az Üstökös Kupát, amelyen szép eredményeket értek el a KSZSE lányai.

A hagyományoknak megfelelően, idén is megrendezték Dunaújvárosban az Üstökös Kupát, immár a tizenkettedik alkalommal. A Kézilabda Szeged SE lányai több korosztályban is megméretettek ezen a rangos eseményen. Az őszi szünetben megrendezett tornáról U8, U9, U11 és U13-as csapataik nagy küzdelmekkel a hátuk mögött, több éremmel és egy különdíjjal térhettek haza.

Dávidné Szőke Éva

tanítványai két gárdával is indultak a mezőnyben, melyek közül a „KSZSE A” csapata csoportjából elsőként továbbjutva aranyérmet szerzett, olyan csapatokat maga mögé utasítva, mint a Dunaújváros, vagy a Székesfehérvár. A „KSZSE B” csapata 12 indulóból a 10. helyen zárta a küzdelmeket. Az U9-es korosztály szintén éremmel gazdagodhatott a torna végén. A gyerekek

Vojkovics Gyula

vezényletével, a csoportelsőséget kiharcolva mérkőzhettek meg a további ellenfelekkel, ahol azonban a Szekszárd és a Szombathely csapatai jobbnak bizonyultak, így a lányok bronzéremmel térhettek haza.

Huba Dóra

játékosai szintén a csoportelsőként jutottak az U11-es korosztályban a háromcsapatos döntőbe. A Szigetszentmiklós elleni szoros győzelem, majd a Szombathely elleni siker fényesen csillogó aranyérmet hozott a konyhára, megvédve ezzel az elmúlt évi első helyet.

Szőke Szonja

kiváló teljesítményével elnyerte a korosztály legjobb kapusának járó különdíjat is. Az U13-mas korosztályban

Forgó Nikolett

tanítványai a 11. helyet szerezték meg. A torna remek hangulata és szervezettsége garantáltan hasznosnak bizonyult minden résztvevő csapat számára. Ez egy újabb kiváló alkalom volt a gyerekek tudásának és jellemének fejlődésére, valamint erőviszonyaink felmérésére. A szép eredmények igazolják, hogy a KSZSE -nél komoly szakmai munka folyik és továbbra is az ország egyik kiváló utánpótlás nevelő bázisa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.