Közélet

Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.

Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.

2016. november 29., kedd
Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.
cserepes_sor_piac30_gs

Árusok is bérelnek helyeket, illetve parkolóként is funkcionál az a terület a Cserepes sori piacnál, amelynek bérbeadására pályázatot írt ki az önkormányzat. A zártkörű kiírásra egyedüliként a vásárteret üzemeltető cég nyújtott be ajánlatot, így 9 millióért bérelhetik éves szinten a jövőben az érintett területet.

Ősszel írt ki pályázatot a Cserepes sori Piac Kft. által részint parkolóként hasznosított 14 734 négyzetméteres területre az önkormányzat. A meghívásos, azaz zártkörű pályázatnál a kiíró a bérleti díj minimumát bruttó 8 millióban határozta meg éves szinten. Az önkormányzat három 100%-ban saját vagy többségi tulajdonában lévő cégét, a Szegedi Városkép és Piac Kft.-t, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-t és a Cserepes sori Piac Kft.-t hívta meg. A november 22-i határidőre egyetlen pályázat érkezett, nem meglepő módon a Cserepes sori Piac Kft.-től, a

Rácz Attila

vezette társaság bruttó 9 milliós bérleti díjra tett ajánlatot. A cég azzal indokolt, hogy kevés saját parkolóval rendelkeznek, ami nem elegendő sem a piacosoknak sem a vásárlóknak, így további területre van szükségük. Ezen felül az árusok és a vevők számára fenntartott mellékhelyiség is ezen a részen található, ami szintén indokolja, miért is van szükségük a területre. Rácz Attila leírta azt is, hogy csak idén mintegy 900 ezer forintot fordítottak a parkolóhelyek felfestésére, megtervezésére. A piacnak hétvégente a helypénzekből másfél milliós bevétele van a területre vonatkozóan, ezen felül állandó elárusítóhelyet is biztosítanak, amiből 400 ezer forint bevétele származik a cégnek havonta átlagosan. Ezen felül az áprilisban a szombati napokon bevezetett 200 forintos parkolási díj bevezetése további fél milliót hoz a társaságnak. A pénzügyi bizottság elé került előterjesztésből kiderült, hogy a bíráló bizottság érvényesnek értékelte a pályázatot, ám a bérleti szerződést csak akkor kötheti meg a Cserepes sori Piac Kft., ha a cég taggyűlése jóváhagyja. A napirendi pontot kérdés és vita nélkül egyhangúan fogadta el a grémium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.