Bulvár

Előzetesét indítványozta az ügyészség az időskorú sértetteket kifosztó medgyesegyházi nőnek

Előzetesét indítványozta az ügyészség az időskorú sértetteket kifosztó medgyesegyházi nőnek

2016. november 18., péntek
Előzetesét indítványozta az ügyészség az időskorú sértetteket kifosztó medgyesegyházi nőnek

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a medgyesegyházi nőnek az előzetes letartóztatását, aki ismeretlen társaival Makó környékén két időskorú sértettet próbált meg kifosztani.

A gyanú szerint a nő és két társa szeptember 18-án a délelőtti órákban megjelent egy a 80. életévét már betöltött nagyéri sértett lakóházánál. A ház udvarába a kulcsot megtalálva bementek, majd a lakóház folyosójára a szúnyogháló kivágása után behatoltak. A gyanúsítottak a lopást befejezni nem tudták, mivel a sértett őket megzavarta és a folyosón szóváltásba keveredve kérdőre vonta őket, hogy mit keresnek a házában. Az idős férfi védekezésképpen egy vascsövet tartott a kezében, amelyet az elkövetők egyike a kezéből kicsavart, majd mindhárman a helyszínről elmenekültek. Ezen túlmenően a gyanúsított és két ismeretlen társa 2016. augusztusában a déli órákban megjelentek a közel 90 éves csanádalberti sértett lakóházánál. Az udvarba bejutottak úgy, hogy a nyitott hátsó kerítésen bementek s az ugyancsak nyitott ajtón keresztül a házba is behatoltak. A lakószobában tartózkodó, mozgásában erősen korlátozott sértett figyelmét bodzaszedés ürügyével elterelték, a bejárati ajtót eltakarták, ez alatt a gyanúsított bement a konyhába és az asztalon levő bögréből 15.000.-Ft készpénzt tulajdonított el. A minősített kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként elkövető gyanúsított előzetes letartóztatását az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a bíróságnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.