Közélet

Díszdiplomával ismerték el a nyugdíjas pedagógusok munkásságát + FOTÓK

Díszdiplomával ismerték el a nyugdíjas pedagógusok munkásságát + FOTÓK

2016. november 22., kedd
Díszdiplomával ismerték el a nyugdíjas pedagógusok munkásságát + FOTÓK
diszdiplomasok_koszontese008kf

100 volt tanár kapott díszoklevelet, 21 pályakezdőt üdvözöltek a pályán. A legidősebb pedagógus 80 éve vehette kezébe diplomáját.

A hagyományokhoz híven idén is köszöntötték a szegedi városházán azokat az idős pedagógusokat, akik 50, 60, 65, 70 és 80 éve vették át diplomájukat. A legtöbben – szám szerint 46-an – arany díszoklevelet kaptak, 43-an gyémántot, hatan 65 év után vasat, négyen rubint fokozatot, s 1 fő platina oklevelet. A 99 éves

Kovács Béla

, aki 80 esztendővel ezelőtt végzett a Pázmány Péter (ma: Eötvös Lóránd) Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, is eljött az ünnepségre, a városháza dísztermében nyújtották át neki az oklevelet. A 100 kitüntetettből 67 fő vette át személyesen is az elismerést. A megjelenteket

Solymos László

alpolgármester és

Pap Jánosné

, a Pedagógusok Szakszervezetének szegedi titkára köszöntötte. Kollégái nevében az egyik kitüntetett, az arany diplomás

Dévai Kálmánné

köszönte meg az okleveleket és az ehhez járó díjazást. Ekkor köszöntik évek óta a pályakezdő pedagógusokat is. Idén 9-9 új tanár okítja a nebulókat az általános és középiskolásokban, további 3 fő pedig az óvodákban kezdte meg idén feladatai ellátását, akik részére az önkormányzat munkatársai könyvajándékot nyújtottak át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.