Közélet

Csütörtöktől új szemétszállítási rend lép életbe Szeged belvárosában

Csütörtöktől új szemétszállítási rend lép életbe Szeged belvárosában

2016. november 30., szerda
Csütörtöktől új szemétszállítási rend lép életbe Szeged belvárosában
szemetszallitas06_gs

Decembertől már reggel fél ötkor elindulnak a kukásautók, hogy reggel hét órára, a reggeli csúcs előtt kiürítsék a hulladékgyűjtő edényeket a belvárosban.

Ahogy

megírtuk

, korábban kezdik a kukák ürítését a belvárosban, hogy a reggeli csúcsforgalom idején már ne akadályozzák a nagy járművek a közlekedést, és az is változás, hogy a heti három helyett két alkalommal szállítják el a lakossági hulladékot.

Koltainé Farkas Gabriella

, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, rengeteg panasz és megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a belvárosban a reggeli órákban nehéz a közlekedés. Eleve nagy a forgalomterhelés, és ha még a hulladékszállító jármű is behajt az utcákba, illetve rendszeresen megáll a kukaürítések miatt, az sok bosszúságot okoz a közlekedőknek. „A kevesebb hulladékmennyiséget és a lakosok felvetését figyelembe véve, úgy döntöttünk, hogy átalakítjuk a járatok számát, illetve az ürítések időpontját” – magyarázta. Eddig heti háromszor volt kukaürítés a belvárosban, hétfőn, szerdán és pénteken, december elsejétől, azaz csütörtöktől viszont már csak hétfőn és pénteken végzik el a szállítást. Lényeges változás továbbá, hogy egy órával korábban, fél ötkor fognak indulni a járatok, így várhatóan reggel 7-re végeznek, vagyis amikorra a lakosság a belvárosban munkába indul, addigra már nem akadályozzák a forgalmat a kukásautók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.