Bulvár

Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

2016. november 14., hétfő
Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

Újabb előadással folytatódott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett, „Fiatalok biztonsága, jövőnk záloga” című prevenciós kurzus - írja a police.hu.

Az egyik legaktuálisabb, a hallgatók körében mindig nagy figyelemre számot tartó témakör az internet, annak veszélyei, biztonságos használata.

Szabó Tamás

a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának számítástechnikai szakembere, informatika tanár, adta át tudását a hallgatóságnak. Az érdeklődő arcokat látva, s az előadás végén felmerült kérdéseket figyelembe véve, megállapítható, hogy ezek a hallgatók már felelősség teljesebben, biztonságosabban fogják használni a világhálót, s adják majd tovább a megszerzett prevenciós tudásukat. Az általános bűnmegelőzési ismeretek szerteágazó területeiről egy tucat előadást hallgathatnak a félév folyamán az előadássorozathoz csatlakozó diákok. A 12 szemináriumi óra ugyanennyi témakört ölel fel, melyekben közös, hogy elsősorban a jövő generációjával foglakozó fiatalokhoz szól, az ő nyelvükön, az ő érdeklődési körüknek megfelelően összeállítva. Cél, olyan fiatal egyetemisták elérése, oktatása, képzése, akik a jövőben majd pedagógusként, vagy akár más területek szakembereiként, de az ifjúsággal kívánnak foglalkozni. A tantárgyat, melynek sikeres elvégzéséért 2 kreditpontot kapnak a hallgatók, az egyetem bölcsész karára járó diákok vehetik fel. A szemináriumi forma pedig lehetőséget ad egy közvetlenebb, interaktívabb kommunikációra oktató és hallgató között, a gyakorlatban előforduló kérdések, felvetések alaposabb megvitatásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.