Közélet

Adományokat gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Szegeden

Adományokat gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Szegeden

2016. november 21., hétfő
Adományokat gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Szegeden
adomanygyujtes

„Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel hirdetett országos adománygyűjtő akciót négy családszervezet: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Pure Fashion Alapítvány és a Fiatalok az Élet Szolgálatában.

Mennyit ér egy üveg bébiétel? Ha egyszerűen akarunk válaszolni, rávághatjuk: háromszáz forintért már sokfélét vehetünk. Ha a kérdés mögött megkeressük a kérdező szándékát is, akkor hozzátehetjük: valakinek csak egy jószándékú döntés, másnak elérhetetlen luxuscikk. Kicsit erről is szólt az az országos adománygyűjtő akció, amihez a Szeged környéki nagycsaládos egyesületek is csatlakoztak, és aminek tapasztalatairól alább olvashatnak. „Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel hirdetett országos adománygyűjtő akciót négy családszervezet: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Pure Fashion Alapítvány és a Fiatalok az Élet Szolgálatában. Az adománygyűjtést a CBA Üzletlánc támogatta a helyszín biztosításával. Szegeden a CBA Príma Nova üzletében szólították meg a vásárlókat november három szombatján a NOE önkéntesei, arra biztatva mindenkit, hogy vásároljon eggyel többet a számára is szükséges holmikból vagy tegyen a kosarába olyan árut, amivel kisgyermekes családokat tudna támogatni. „A kezdeményezés újdonsága, hogy Magyarországon első alkalommal gyűjtenek adományt a fiatalok (családszervezetek tagjai, önkéntesei) a kisgyermekes családok számára” – mondta el

Török Krisztina

, a NOE Ifjúsági Munkacsoportjának vezetője. Örömmel emelte ki, hogy ezzel a feladattal azt a korosztályt sikerült aktivizálni és egy jó cél mellé állítani, akikre gyakran rálegyintenek az emberek, mondván: „ezek a mai fiatalok semmi hasznosat nem csinálnak”. A zsombói Csemete Nagycsaládosok Egyesületének elnöke azt is hozzátette, hogy a szegedi gyűjtést kiskunmajsai, mórahalmi és zsombói egyesületek önkénteseivel sikerült megvalósítaniuk, ami ez alkalommal is megmutatta és megerősítette azt az összefogást és segítőkészséget, ami a NOE-t egyébként is jellemzi. A gyűjtés eredményéről megtudtuk, hogy a jólelkű vásárlók adományai minden szombaton megtöltöttek egy-egy nagy bevásárlókocsit, melyek között akadt pelenka, popsitörlő, babasampon, de tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, étolaj stb.) és a gyerekek számára leginkább örömöt okozó édességekből (szaloncukor, kekszek) is kerülhet majd az ajándékcsomagokba. Az országos akció zárására november 24-én Budapesten, a NOE székházában kerül sor, ahol az adománygyűjtésben részt vevő négy családszervezet vezetői mellett Dr. Illés Boglárka ifjúságügyekért felelős helyettes államtitkár (EMMI) is értékeli a kezdeményezést, illetve átadják a családok képviselői számára az adományokat. A fiatalok hozzáállását jól jellemzi, hogy a tájékoztató szórólapok osztogatása és a felajánlott adományok átvétele során mosolygós, közvetlen, barátságos önkéntesekkel találkozhattak az áruház vásárlói. Ők maguk pedig vállalt feladatuk végeztével jókedvűen így foglalták össze tapasztalataikat: „Ez tökjó volt. Legközelebb mikor lesz ilyen?”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.