Sport

Vízilabda: szegedi bravúriksz az OSC vendégeként

Vízilabda: szegedi bravúriksz az OSC vendégeként

2016. október 19., szerda
Vízilabda: szegedi bravúriksz az OSC vendégeként
tiszavirag-osc34_KF

Végig ott tudott maradni az OSC nyakán a ContiTech Szeged Diapolo, amelynek a végén még esélye is volt a győzelemre, ám így is egy bravúros döntetlent ért el a bajnokság egyik legjobb csapatának vendégeként Varga Péter együttese.

A Szolnok elleni rangadót követően egy újabb kemény ellenfél várt a ContiTech Szeged Diapolóra, amely ezúttal az eddigi négy mérkőzését egyaránt megnyerő A-Híd OSC Újbuda vendégeként ugrott medencébe. Az ellenfélnél ott volt az a Lukas Seman, aki a nyáron éppen Szegedről szerződött az OSC-hez, valamint a partról a korábbi szegedi mester, Vincze Balázs irányította övéit.

Kiss Csaba

remek átlövésével indult a meccs, ám erre gyorsan válaszolt az OSC, a hazaiak fordítását követően is azonban összeszedetten, koncentráltan játszott a Szeged, amely a negyed végére ki tudott egyenlíteni. (3-3)

Juhász Zsolt

gólja után először vezetett kettővel az újbudai együttes, azonban a második nyolc perc második felében két nagyon gyorsan szerzett bombagóllal újból egált mutatott az eredményjelző. (6-6) A harmadik játékrész csak egy gólt hozott, ezt a hazaiak szerezték, így tovább folytatódott a Szeged futása az eredmény után, ám kettőnél nagyobb előnyt nem tudott kiépíteni az OSC - miközben

Meixner Marcell

is fontos védéseket tett a közösbe. A záró negyedre is maradt a szoros állás, mindig volt válasza Varga Péter együttesének a hazaik lépésére, majd

Manhercz Krisztián

értékesített ötméteresével már csak egy volt a különbség - ekkor, két perccel a vége előtt azonban nagy esélyt kapott a Szeged, miután 10-9-nél emberelőnybe került: Varga Péter időkérését követően

Nagy Márton

lőtte az addig remekül védő

Barabás Botond

hóna alatt a kapuba a labdát, ezzel kiegyenlítve, 10-10. A túloldalon Meixner mutatott be egy fontos hárítást, így az utolsó percben a vezetés megszerzéséért támadhatott a Szeged:

Ivan Basara

pedig egy újabb távoli lökettel már megfordította a meccset, így az első negyedet követően újra előnybe került a Tisza-parti együttes - Vincze Balázs rögtön időt is kért. Ezt

Salamon Ferenc

használta ki rögvest, így még egy kemény és izgalmas fél perc maradt a meccsből:

Gór Nagy Miklós

kiállítása után végig támadhatta a hátralévő időt a Szeged, de Basara lövését blokkolták, így maradt a 11-11, így az előzetesen esélyesebbnek tartott OSC otthonában egy remek döntetlent értek el Kiss Csabáék. A ContiTech Szeged Diapolo legközelebb szombaton 18.30-tól a KSI-t fogadja az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 4. forduló

A-Híd OSC Újbuda - ContiTech Szeged Diapolo (3-3, 4-3, 1-0, 3-5)

Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Vogel Gábor, Veilandics Zoltán.

OSC:

Bisztritsányi - BÁTORI 3, SALAMON 4, Hegedűs G. 1, Gór Nagy 1, Zalánki, Nikic. Csere: Barabás (kapus), Brguljan, Német, Kovács G. 1, Seman, Juhász 1, Bunschuh.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Szeged:

MEIXNER - Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 2, Chilkó, Sánta. Csere: Vukicevic 1, BASARA 3, Manhercz Á. 2, Illés, Nagy M. 2.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

5/12 ill. 2/11.

Ötméteres:

1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott:

Gór Nagy ill. Pellei, Illés.

Kiállítva - cserével:

Sedlmayer. Varga Péter:

"Nagyon jól játszottunk, az OSC egy Bajnokok Ligája-résztvevő csapat. Nehéz szavakat találom, óriási védőmunkával visszajöttünk két gólról. Benne volt a győzelem lehetősége, bízom abban, hogy ebből is tanulunk, és tovább fogunk fejlődni és még jobban fogunk játszani. A mai vízilabdában a védekezésen múlik minden, ami az erőnkből tellett, azt ma megcsináltuk. Játékosaim mind a négy negyedben elhitték, hogy van keresnivalójuk ma."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.