Kultúra

Új dalok is felcsendülnek a Kelda szegedi koncertjén

Új dalok is felcsendülnek a Kelda szegedi koncertjén

2016. október 22., szombat
Új dalok is felcsendülnek a Kelda szegedi koncertjén
kelda_zenekar

A MÜPA után ismét Szegeden zenél a Kelda zenekar, a szegedi fiúk legközelebb október 22-én lépnek fel a Millenniumi Kávéházban. Kelcz Dávid portálunknak arról is mesélt, milyen különleges vendégei voltak a fővárosi koncertnek.

Sok minden történik mostanság a zenekar háza táján. Miközben a szegedi fiúk új dalaikon dolgoznak, október 4-én, immár harmadjára adtak koncertet a MÜPA-ban. A mostani fellépésnek különleges vendégei is voltak: éppen egy amerikai turistacsoport tartott házbejárást a fővárosi koncerthelyszínen, akiknek vélhetően annyira tetszett a zenekar, hogy egészen a befejező számig maradtak. A szegedi srácok nagyon szerették volna megérdeklődni, hogy tetszett nekik a koncert, de a vendégeket elszólította protokollprogramjuk, így sajnos nem tudtak beszélgetni velük.

Kelcz Dávid

énekes-gitáros szerint egy nagyon jó hangulatú koncerten van túl az együttes, s már alig várják, hogy a MÜPA produkciót az Őszi Kulturális Fesztiválra is elhozzák. A Gondolathajó dalai október 22-én a Millenniumi Kávéházban csendülnek fel, néhány, a rajongók számára is ismeretlen számmal fűszerezve. „A lemezünk anyagát továbbra is műsoron tartjuk, ugyanakkor mivel új számokon is dolgozunk, ezekből csepegtetünk néhányat a soron következő koncertünkön” – mondta Kelcz Dávid. Egyelőre annyi biztos, hogy három új dallal készülnek a szombati fellépésre, ezek közül az egyik az Elmúlás kertjében lesz. Ez egy különleges hangulatú szám – folytatta az énekes. A cím egy olyan helyszínt jelöl, ami a földi és a túlvilági élet határán „lebeg”, amelyben kisebb utalások is fellelhetők az antik görög mitológiából. „Miután az egyik ismerősünknek eljátszottuk ezt a dalt, azt mondta, őt az Odüsszeia egyik jelenetére emlékeztette. Ez nem volt tudatos, de ha valóban így van, annak örülünk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.