Sport

Kosárlabda: Debrecenben maradt a Kosársuli veretlensége

Kosárlabda: Debrecenben maradt a Kosársuli veretlensége

2016. október 31., hétfő
Kosárlabda: Debrecenben maradt a Kosársuli veretlensége
kosarsuli16

Elszenvedte idei első vereségét a Vásárhelyi Kosársuli, így már nincs egyetlen veretlen csapat sem az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban. A sérült Momir Genal nélkül felálló Csongrád megyei alakulat egy nagyon jól felkészült Debrecenben vérzett el. Szabó Péterék két hét múlva a Honvéd ellen javíthatnak.

A vendégek lendültek hamarabb játékba, a házigazdák csak 5-5-nél, és 11-11-nél érték utol őket. A Római Birodalom idejére visszanyúló kelta hagyomány szerinti Haloween közeledtével mondhatjuk azt is, hogy Farkas, Lajsz és a sokszoros válogatott Molnár András riogatta a kék-sárgákat, akiknél megoszlottak a pontok. Ez bizonyult a jobb receptnek, mivel Vas egy technikait követő büntetője, és Rostás Imre közelije után 15-21 állt az eredményjelzőn a kisszünetben. Inkább erőteljes mezőnymunka, mint sok pont jellemezte a következő időszakot. 4 perc alatt összesen mindössze 6 egységet termeltek a gárdák. Erdei köszönt be ekkor egy trojkával, közelebb lökve ezzel társait a ponterős Genalt sérülés miatt nélkülözni kényszerülő Kosársulihoz. (21-24) Ezzel nem fejeződött be a macska-egér játék: Pék góljával már csak egy volt differencia, Farkas zsákolásával pedig a cívisvárosiaknál volt az előny, de csak átmenetileg, mivel a félidőben 32-32 volt az eredmény. Utasi Gábor fiai nem tétlenkedtek az első két periódusban, 18(!) hármassal próbálkoztak, amiből mindössze 3 landolt a gyűrűben. A következő négy sikertelen távoli után már-már úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűt. A másik oldalon viszont többen eredményesek voltak, így a hajdúságiak 39-36-ra mentek el. Végül a hárompontos volnalra szórt átkot Kelemen törte meg, majd Varga Zalán jött, de mindez kevés volt a rutinos Molnár ugyanis megrázta magát, és vezérletével hétre nőtt a differencia a hazaiak javára. A helyzetet nehezítette, hogy nem igazán tudták megállítani ellenfelüket Rostásék, az utolsó 10 percben 16 pontos hátrányt kellett ledolgozniuk. A hódmezővásárhelyiekben még egy rohamra maradt energia, Varga kosarával még 10 ponton belülre tudtak zárkózni. Jól látszott azonban, hogy ez nem az ő estéjük, főleg, hogy a DEAC mindkét térfélen olvasta a játékukat, ami végül meghozta nekik a sikert, és 15 pontos győzelmet arattak. A Kosársuli a jövőhéten Hepp-kupa mérkőzésen lép pályára Kozármislenyben, majd november 11-én 18 órakor a Honvédot fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NBI/B csoport, Keleti csoport, 6. forduló

DEAC - Vásárhelyi Kosársuli SE 79-64 (15-21, 17-11, 30-14, 17-18)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Mészáros B., Borgula Gy. és Lengyel Á.

Kosársuli:

Szabó 9/6, Kelemen 8/3, Pavlovic 2, Vas 6, Nemes 7. Csere: Varga 16/9, Béres 8, Rostás I. 8.

Edző:

Utasi Gábor. Utasi Gábor:

“Nem igazán tudtunk mit kezdeni a Debrecen magas csapatszerkezetével. Látszott, hogy alaposan felkészültek belőlünk, minden pontért meg kellett szenvednünk. Ez volt az első vereségünk, ami nem szegi kedvünket, folytatjuk a már megkezdett utunkat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.