Bulvár

Kórházi gyermekágyat adományoztak a bohócdoktorok

Kórházi gyermekágyat adományoztak a bohócdoktorok

2016. október 24., hétfő
Kórházi gyermekágyat adományoztak a bohócdoktorok
gyermekagy003kf

Új rácsos gyermekággyal bővült a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztálya, ahol a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai is vidám vizitjeiket szokták tartani.

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai 2008 óta szoros kapcsolatot ápolnak a szegedi gyermekklinikával, hiszen a kórházi ellátást korábban többek között legzésfigyelő készülék beszerzésével támogatták, legutóbb pedig egy 350 ezer forint értékű sebészeti szemüveget ajándékoztak a sebészeti osztálynak - idézte fel a hétfői átadón a nagyobb adományokat

Péntek Éva

, az alapítvány elnöke. A mintegy 150 ezer forint értékű rácsos ágyra óriási szükség van az osztályon, mert bár a régebbi nagyobb méretű gyermekágyakat szinte mind lecserélték, a kisebbek modernizálása még várat magára - ezt már

Kovács Tamás

egyetemi adjunktus gyermeksebészeti intézet osztályvezető főorvosa tette hozzá. Örömmel jelentette ki, hogy egyre több civil és alapítvány támogatja az osztály munkáját, ők pedig minden hasonló segítséget, felajánlást szívesen fogadnak. Mint mondta, ebben a törekvésben az a fontos, hogy a gyerekek mindennapjai minél kényelmesebben teljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.