Közélet

Elfogták a Teréz körúti robbantót (FRISSÍTVE)

Elfogták a Teréz körúti robbantót (FRISSÍTVE)

2016. október 19., szerda
Elfogták a Teréz körúti robbantót (FRISSÍTVE)
kekfeny_rendorseg_szirena

Elfogtak egy férfit a rendőrök a szeptemberi Teréz körúti robbantással kapcsolatban – írta a 24.hu. Az illetőre a terrorelhárítók csaptak le. Délelőtt a lap olvasói jelezték, hogy az M1-M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak, de azt nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással.

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül, írja a hirado.hu. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

A TEK egy autót vizsgál Keszthelyen

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyenruhás és civil nyomozói lezárták szerda kora este a keszthelyi Borbás Vince sétány egy szakaszát. A Balaton-parti Helikon Hotel és a városi strand közötti szakaszon egy autót vizsgálnak. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az útszakasz két végét polgárőrök, illetve a TEK egyenruhásai zárták le a forgalom elől. Sem gyalogosokat, sem járműveket nem engednek be az érintett útszakaszra, ahol több tucatnyi ember vizsgálja a piros színű, magyar rendszámú személyautót. Az autók lámpáival megvilágított helyszínen néhány járókelő is felbukkant, de a lezárt terület közelébe senkit nem engednek. Az M1 aktuális csatorna a helyszínről arról számolt be, hogy a rendőrök elfogtak egy embert, aki jelenleg is a helyszínen lévő furgonban van. Azt nem tudni, kit fogtak el, teljes a hírzárlat. A TEK az MTI érdeklődésére nem akart nyilatkozni az ügyben. Azonosíthatták a Teréz körúti robbantót A feltételezés szerint magyarul jól beszélő, szerb állampolgárságú, korábban „rendőrség közelinek” ismert férfi lehetett az elkövető. A Privatkopo.hu bűnügyi portálnál jelentkezett egy egykori bűnöző, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Azt állítja, hogy találkozott már a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki. A fickó – akkor! – 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete – mondta. – Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt. A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra „virított”, látszott, hogy van pénze. Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között„ – nyilatkozta a Privátkopó szerkesztőségében jelentkező férfi, aki – állítása szerint 14 évvel ezelőtt találkozott a robbantóval. Az információt szolgáltató férfi 95 százalékos biztonsággal állítja, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján az elkövetőben felismerte az egykori ”a szerb srácot„.

Korábban írtuk:

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan.

Papp Károly

, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. A rendőrség közölte: egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást. A rendőrség és az ügyészség a robbantás óta eltelt csaknem egy hónap alatt több felhívást is közzétett, miszerint szemtanúkat keresnek és várják azokat a felvételeket, amelyek a helyszínen készültek a robbantáskor.Terrorelhárítási Központ szerdán elfogta a robbantás feltételezett elkövetőjét. Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt. Forrás:

index.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.