Egyetem

Bonifertes diákokká avatták az elsősöket + FOTÓK

Bonifertes diákokká avatták az elsősöket + FOTÓK

2016. október 17., hétfő
Bonifertes diákokká avatták az elsősöket + FOTÓK
sportfoglalkozas_bonifert_iskola013kf

Esküt tettek az első osztályos diákok a Bonifert Domonkos Általános Iskolában, így már kabátjukra tűzött kitűzőikkel is azt hirdetik: ők bonifertes diákok.

Hat éve, mióta a szegedi intézmény felvette Bonifert Domonkos nevét, hagyomány az általános iskolában, hogy az első osztályosokat bonifertes diákokká avatják. Idén sem történt ez másként, szombaton az ötödik évfolyamtól vehették át az iskolát jelképező kitűzőket a gyerekek, majd letették az esküt az intézmény zászlaja előtt. Az ünnepélyes eskütételt ezúttal egy sportágválasztó nappal kötötték össze, melynek témája az új sportok megismerése, az egészséges életmódra való nevelés. "Számos sportágban kipróbálhatták magukat a tanulók, volt többek között kézilabda, kosárlabda, röplabda és asztalitenisz is, az alsóbb osztályosok pedig akadálypályán tehettek tanúbizonyságot ügyességükről, népi játékokat próbálhattak ki, illetve ugrókötelezhettek" - mondta portálunknak

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

igazgató. A sportágválasztó egyúttal csapat és egyéni verseny volt, a tanulók pontokat gyűjthettek, a legjobb eredményt elérők pedig matricákat kaptak. Ezeket a jelvényeket válthatták be meglepetés ajándékokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.