Közélet

A vagyonkezelő piaci lehetőséget lát nonprofit cégei és a divattervezők együttműködésében

A vagyonkezelő piaci lehetőséget lát nonprofit cégei és a divattervezők együttműködésében

2016. október 16., vasárnap
A vagyonkezelő piaci lehetőséget lát nonprofit cégei és a divattervezők együttműködésében

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a piaci lehetőségek bővítését látja a kezelésébe tartozó, megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató nonprofit társaságok és a divattervezők együttműködésében.

A vagyonkezelő szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Design Terminállal közösen támogatják, hogy a magyar divattervezők és az MNV gyártással foglalkozó nonprofit társaságai megtalálják az együttműködés lehetőségeit, illetve szorosabbra fűzzék a meglévő kapcsolataikat. Ezt a célt szolgálta az első szakmai rendezvény a héten, mellyel "a hazai divatipar szereplőinek lehetőséget kínáltak arra, hogy felkészült, minőségi munkát végző gyártó partnert találjanak, egyben társadalmi felelősségvállalásukkal jó ügyet szolgálhatnak" - fogalmazott a vagyonkezelő közleményében

Csókay Ákos

, az MNV kabinetfőnöke. A programban az MNV négy cége vesz részt. A Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. 4211 munkavállalójának 82 százaléka, az Erfo Közhasznú Nonprofit Kft. 1700 dolgozójának a 84 százaléka, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. 3850 alkalmazottjának 88 százaléka, míg a Szegedi Szefo Zrt. 1000 foglalkoztatottjának 63 százaléka megváltozott munkaképességű. Az MNV Zrt. emlékeztet: a kezelésébe tartozó nonprofit társaságok - a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft., az Erfo Közhasznú Nonprofit Kft., a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szegedi Szefo Zrt. - küldetése, hogy a megváltozott munkaképességű emberek számára értékteremtő, egészségi állapotuknak és képességeiknek megfelelő munkalehetőséget biztosítson, sikeresen és tartósan integrálja őket a munka világába, segítve ezzel társadalmi beilleszkedésüket. A vagyonkezelő adatai szerint a tavalyi nettó értékesítési árbevétel a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft.-nél meghaladta a 2 milliárd forintot, a Erfo Közhasznú Nonprofit Kft. esetében 1,1 milliárd forintot, a Szegedi Szefo Kft.-nél a 940 millió forintot, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft.-nél a 1,2 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.