Kultúra

A szegedi régészeti tanszék leleteiből nyílik kiállítás november 2-án

A szegedi régészeti tanszék leleteiből nyílik kiállítás november 2-án

2016. október 30., vasárnap
A szegedi régészeti tanszék leleteiből nyílik kiállítás november 2-án
MEGHÍVÓ - Re-texted

Az ünnepélyes eseményen átadják az egykori legendás régészprofesszor nevét viselő Trogmayer Ottó-emlékvitrint is.

"Tanásatásból tangyűjtemény. Válogatás a szegedi Régészeti Tanszék leleteiből" címmel nyílik kiállítás november 2-án, szerdán 15.30-kor az SZTE BTK Régészeti Tanszékének folyosói kiállítóhelyén (Szeged, Egyetem utca 2.). Köszöntőt mond

Szajbély Mihály,

a bölcsészkar dékánja, megnyitja

Bálint Csanád

akadémikus. A tárlat célja, hogy betekintést nyújtson a két világháború között létrejött szegedi Régészeti Intézet gyűjteményébe. A hallgatók által rendezett kiállítás egy olyan különleges válogatás, melyben időrendben haladva a paleolitikumtól a középkorig a régészeti korszakokat egy-egy lelőhely leletanyagán mutatják be a szervezők. A tárlat a tervek szerint 2017. március 31-éig lesz látható. A november 2-i megnyitóhoz kapcsolódóan ünnepélyes keretek között átadják a tanszéki folyosói állandó kiállítóhelyet, az egykori legendás régészprofesszor nevét viselő Trogmayer Ottó-emlékvitrint, valamint az intézet/tanszék oktatóinak, kutatóinak portréiból készült panteont és az intézettörténeti kiállítást is. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.