Bulvár

Román embercsempészt fogtak el Szegednél

Román embercsempészt fogtak el Szegednél

2016. szeptember 30., péntek
Román embercsempészt fogtak el Szegednél

A Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vettek egy román állampolgárságú férfit, aki 18 migránst szállított az általa vezetett gépkocsiban az 55-ös számú főúton. Ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A járőrök szeptember 29-én nem sokkal 21 óra után állították meg az 55-ös számú főúton Szeged felé közlekedő, finn honosságú jármű sofőrjét. Az ellenőrzés során a rendőrök a gépkocsi rakterében összesen 18, magukat afgán állampolgárnak valló személyt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A sofőr feladata az volt, hogy a migránsokat Nyugat-Európába szállítsa. A 30 éves román állampolgárságú férfit a Csongrád megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A terheltet a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.