Írjon nekünk

Sport

Réti Dávid nyerte a Csongrád megyei díjugrató bajnokságot + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

amator_lovas_dobogo

Réti Dávid a felnőtt-, Nagy Henriett az amatőr-, Sánta Imola az ifjúsági- és Békési Krisztina a kezdő lovas megyei bajnok. A csapatversenyt az Eqitania csapata, a kezdő lovak bajnokságát pedig a Karó Emese által lovagolt Koksz Sara “F” nyerte az idei, Makón megrendezett Csongrád megyei díjugrató bajnokságon.

A szombati elődöntők szoros versenyeket és Réti Dávid győzelmét hozták a nap legnagyobb magasságára (125 cm) kiírt versenyszámában, a HRP Hungary Kft nagydíjában, ami egyben a felnőttek bajnoki középdöntője is volt. Dávid hibátlan pályával és gyors lovaglással előzte meg a korábbi felnőtt magyar bajnok Kovács Kaarlo-t és a Summer Rainbow nyergébe nemrég visszaült boldog kismamát, a felgyői Ötvös Nórát. Mivel az előző (felnőtt elődöntő) számot (120 cm) Székely Csaba nyerte, a vasárnapi döntőre holtversenyben érkeztek a szorosan mögöttük álló Tóth Erikával a sarkukban. A vasárnapi felnőtt döntőben, Makó Város nagydíjában mégsem kellett összevetést lovagolni, hiszen Réti Dávid és Donnastrade egyedüli hibátlan pályát teljesítettek, így megérdemelten vehette át az Equitani LC lovasa a bajnoki díjakat Farkas Éva Erzsébet polgármester asszonytól, a verseny fővédnökétől. Második a hódmezővásárhelyi Székely Csaba, míg harmadik klubtársa, Tóth Erika (Kéktói Ménes SE) lett.

A vasárnap délelőtt egyébként a kezdő lovaké és a kezdő lovasoké volt, előbbit a Karó Emese (Leon-Cavallo SE, Balástya) által lovagolt Koksz Sara „F” nyerte az idei év országos amatőr bajnoka (Busi Sándor) által lovagolt Equest Stella és Czurkó Szilárd lova (Lipót) előtt. A kezdő lovasok versenyében az előbbi győztes páros ezüstérmes helyet szerzett, bajnok az algyői Békési Krisztina lett, bronzérmes a hódmezővásárhelyi Nagy Alexandra.

A délutáni programban a már említett felnőtt döntőt az ifjúsági lovasok bajnoki döntője követte 115 cm-en. Itt összevetés döntött az egyaránt 4-4 hibaponttal záró Sánta Imola (a domaszéki Equest Sport LC lovasa) és a Kéktói Ménes SE lovasa, Fejes Kata között. Itt mindketten hibátlanul teljesítettek, de a gyorsabb lovaglás Imoláé és Bokros Boncáé volt, így övék lett az aranyérem, Katáé és Rivallóé pedig az ezüst. A dobogó harmadik fokára a Hódmezővásárhelyi SLE lovasa, Nagypál Eszter állhatott fel. A bajnoki érmeket és emlékplaketteket itt Ferenci Richárd, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke adta át.

A fiatal lovasok után az amatőr lovasok döntője következett, amit 110 cm-es magasságra épített a verseny pályaépítője, Unyatinszky József. A két nap után egyedül hibátlanul záró Nagy Henriett (Bercsényi LK) végzett az élen Emese nyergében, a dobogó még üresen maradt két helyéért viszont hárman vetettek össze. Az ezüstérmet a gyorsabb hibátlan, Czurkó Szilárd és Bognár Mosónő szerezte meg, a „bronzos” a pónijával (Bronson) szintén hibátlanul teljesítő Török Melinda lett, így a dobogóra három hódmezővásárhelyi lovas állhatott fel, ahol a díjakat Pólyáné Szabó Rózsa, a szegedi Aranypatkó Lovasbolt tulajdonosa adta át.

A napot és a döntőt a CE Glass Nagydíj, a felnőtt csapatverseny zárta. Az előzetes várakozást felülmúlva 6 csapat, 24 lovasa ült nyeregbe a 110 cm-re kiírt kétfázisos versenyszámban, ahol tényleg igazi csapatverseny alakult ki. A lovasok nemcsak saját, hanem csapattársaik sikeréért is teljesítettek, a független zsűri szerint is sokszor pontosabban, jobban lovagolva, mint az egyéni versenyszámokban. A csapatok közül ketten hibátlanul, ketten pedig 4 hibaponttal zártak, így összevetés döntött mind az első-második, mind a harmadik hely sorsáról. Az első helyért először a Kéktói Ménes 1-es csapatáért lovagló Fejes Kata érkezett a pályára, és Rivallóval egy verőhibával és 42,55 mp-es idővel teljesítették a pályát. Ezután az Equitánia LC-ből Lele Adrienn érkezett Carolával, ők is egyszer hibáztak (4 hibapont), de a 34,64 mp-es idő azt jelentette, hogy az ő nyakukba került az aranyérem. A harmadik helyért zajló összevetést a Kéktói Ménes 2. csapata nyerte a helyi (Makói LE) csapat előtt. Igazán impozáns, ritkán látható és szemet gyönyörködtető látvány volt, amikor a 24 lovas belovagolt a szalagozáshoz és eredményhirdetéshez, ahol a díjakat a versenyszám névadó szponzorának (CE Glass Industries) vezérigazgatója, Varga Gusztáv adta át.

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Nem termett babér a Kosársulinak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Könnyű győzelmet aratott a Salgótarján a Kosársuli ellen a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében.

Tovább olvasom

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál