Közélet

Orbán Viktor a Magyar Suzuki új vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Magyar Suzuki új vezérigazgatójával tárgyalt

2016. szeptember 19., hétfő
Orbán Viktor a Magyar Suzuki új vezérigazgatójával tárgyalt
Urbán László; Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt bemutatkozó látogatáson fogadta Josinobu Abét, a Magyar Suzuki Zrt. új vezérigazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen részt vett

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter és

Völner Pál

, Esztergom országgyűlési képviselője is, a Suzuki részéről pedig

Urbán László

vezérigazgató-helyettes és

Krisztián Róbert

operatív igazgató.

Orbán Viktor

és

Josinobu Abe

áttekintették a Magyar Suzuki Zrt. piaci helyzetét és szerepét Magyarország gazdasági életében. Az új, hazánkban gyártott Vitara piaci sikeréről - amelynek sorozatgyártását korábban a magyar miniszterelnök jelenlétében indították el - mindketten elismeréssel szóltak, és bizakodással tekintenek az esztergomi gyár termelésének további felfuttatása elé. A magyar kormány megismételte elkötelezettségét, hogy a komárom-esztergomi térség közlekedési és infrastrukturális fejlesztéseinél messzemenően figyelembe veszi a Magyar Suzuki szempontjait - közölte a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.